Αρχική InfoTeens Υγεία Πόσες θερμίδες χρειάζονται οι έφηβοι ημερησίως;

Πόσες θερμίδες χρειάζονται οι έφηβοι ημερησίως;

teens-eat-clean-Κατά την εφηβεία, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής, ο ρυθμός ανάπτυξης του οργανισμού είναι πολύ αυξημένος και η διατροφή πρέπει να καλύψει τις ιδιαίτερες ανάγκες του μυϊκού ιστού, των οστών, του όγκου του αίματος και της εμμήνου ρύσεως στα κορίτσια.

Οι απαιτήσεις του οργανισμού των εφήβων σε θερμίδες όμως διαφοροποιούνται σε μεγάλο βαθμό από άτομο σε άτομο, κυρίως λόγω των διαφορετικών επιπέδων σωματικής δραστηριότητας. Οι ενεργειακές απαιτήσεις των κοριτσιών φθάνουν τις 2.600 θερμίδες την ημέρα, ενώ των αγοριών τις 3.600.

Στις ιδιαίτερες ενεργειακές απαιτήσεις των δύο φύλων συμβάλλουν οι διαφοροποιήσεις στη σύσταση του σώματος και ιδιαίτερα στην αύξηση του μυϊκού ιστού των αγοριών και των κοριτσιών. Τα παιδιά στην εφηβεία πρέπει να καταναλώνουν τουλάχιστον τρεις μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα (με μια μερίδα να είναι ένα γιαούρτι, ένα μεγάλο ποτήρι γάλα ή μία με μιάμιση φέτα σκληρό κίτρινο τυρί).

Κρίσεις άσθματος σε παιδιά και εφήβους από το πρόχειρο φαγητό

Διατροφή στην εφηβεία: πώς τρέφεται ο σύγχρονος έφηβος

Τι πρέπει να περιλαμβάνει το διατροφικό πρόγραμμα των εφήβων;


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.