Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Πόση είναι η ενδεδειγμένη διάρκεια και συχνότητα της σωματικής δραστηριότητας για τα παιδιά;

Πόση είναι η ενδεδειγμένη διάρκεια και συχνότητα της σωματικής δραστηριότητας για τα παιδιά;

kids-sports-camp-bannerΟι διεθνείς οργανισμοί προτείνουν τουλάχιστον 60 λεπτά άσκησης (με μέτρια προς έντονη ένταση) την ημέρα για όλα τα παιδιά άνω των δύο ετών, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία του παράγοντα της ευχαρίστησης κατά την άσκηση επισημαίνουν οι ειδικοί συνεργάτες του Εθνικού Δικτύου Δήμων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΗΠΥ). Η συγκεκριμένη διάρκεια και συχνότητα σωματικής δραστηριότητας προάγει την υγιή ανάπτυξη και προσφέρει σημαντικά σωματικά, νοητικά αλλά και κοινωνικά οφέλη. Η ενδεδειγμένη αυτή διάρκεια μέσα στην ημέρα μπορεί να επιτυγχάνεται ακόμη και αθροιστικά. Για παράδειγμα, τέσσερα σετ των 15 λεπτών, τρία σετ των 20 λεπτών, και ούτω καθεξής. Σε ό,τι αφορά την ένταση, μπορεί σταδιακά να αυξάνει, ενώ το είδος της άσκησης εξαρτάται από την ηλικία, το φύλο και το στάδιο ανάπτυξης του παιδιού και μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις προτιμήσεις του παιδιού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.