Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Πόση ώρα πρέπει να διαβάζουν στο σπίτι οι μαθητές του γυμνασίου;

Πόση ώρα πρέπει να διαβάζουν στο σπίτι οι μαθητές του γυμνασίου;

086A979C000005DC-3008679-image-a-9_1427161908120Τα παιδιά συχνά κάνουν παράπονα στους γονείς ότι οι πολλές ώρες διαβάσματος τους προκαλεί εξάντληση, γεγονός που έρχονται τώρα να επιβεβαιώσουν και οι επιστήμονες. Ύστερα από έρευνα σε 7.725 μαθητές και των δύο φύλων -από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία- με μέσο όρο ηλικίας τα 14 έτη, οι εργασίες για το σπίτι θα πρέπει να εκτελούνται μόνο μέσα σε 60 λεπτά, ώστε οι μαθητές να επωφελούνται περισσότερο και να μην υπερβαίνουν τη μιάμιση ώρα.

Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί δεν χρειάζεται να φορτώνουν τους έφηβους μαθητές με σωρούς εργασιών αλλά να φροντίζουν να τους αναθέτουν μικρές εργασίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σύμφωνα με τη μελέτη από το Πανεπιστημίου του Οβιέδο στην Ισπανία, σε καμία περίπτωση οι μαθητές δεν θα πρέπει να δέχονται βοήθεια στο διάβασμα από το οικείο περιβάλλον τους.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι μαθητές χρειάζονται κατά μέσο όρο 1-2 ώρες καθημερινά για να μελετήσουν όλα τα μαθήματα του σχολείου. Οι μαθητές στους οποίους οι εκπαιδευτικοί αναθέτουν συστηματικά ασκήσεις για το σπίτι σημείωσαν σχεδόν 50 μονάδες περισσότερες στο τυποποιημένο τεστ που υποβλήθηκαν, ενώ οι μαθητές που έλυσαν τις ασκήσεις των μαθηματικών μόνοι τους πέτυχαν 54 μονάδες περισσότερες από εκείνους που ζήτησαν βοήθεια. Επιπλέον, οι επιδόσεις των μαθητών στα Μαθηματικά και τη Φυσική άρχισαν να πέφτουν όταν οι εκπαιδευτικοί τους ανέθεσαν εργασίες που απαιτούν 90-100 λεπτά διαβάσματος ανά ημέρα.

"Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι δεν είναι απαραίτητο οι εκπαιδευτικοί να αναθέτουν πολλές εργασίες στα παιδιά, αλλά είναι σημαντικό αυτό να γίνεται συστηματικά και τακτικά, με σκοπό να εμφυσήσουν οργανωτικές συνήθειες στους μαθητές και να προωθήσουν την ελεγχόμενη και αυτόνομη διαδικασία μάθησης. Καταλήξαμε, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι 60 λεπτά διαβάσματος την ημέρα μπορεί να θεωρηθεί ένα λογικό και αποτελεσματικό χρονικό διάστημα", αναφέρει ο Dr. Javier Suarez-Alvarez.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.