Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Πόσο αξιόπιστες είναι τελικά οι συσκευές παρακολούθησης για τα βρέφη;

Πόσο αξιόπιστες είναι τελικά οι συσκευές παρακολούθησης για τα βρέφη;

8c874d764787dc39_ces2014-restdevices_mimo-0621.jpg.xxxlarge_2xΔιατίθενται στην αγορά για να καθησυχάζουν τους γονείς που ανησυχούν για την υγεία του μωρού τους, όμως αυτές οι συσκευές παρακολούθησης που εφαρμόζουν στο σώμα των βρεφών είναι τελικά αξιόπιστες;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι συσκευές που ελέγχουν τα ζωτικά σημεία ενός μωρού δεν έχουν αποδεδειγμένα οφέλη και δημιουργούν στους γονείς την ψευδαίσθηση της ασφάλειας. Οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές, οι οποίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς παγκοσμίως, υπόσχονται την άμεση ειδοποίηση των γονέων εάν κάτι πάει στραβά με τον καρδιακό παλμό του μωρού ή την ποσότητα του οξυγόνου στο σώμα του.

Ωστόσο, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Sheffield προειδοποιούν ότι οι συσκευές αυτές δεν έχουν κανένα αποδεδειγμένο όφελος όσον αφορά την προστασία των βρεφών ή τον εντοπισμό προβλημάτων υγείας και σίγουρα δεν παίζουν κανένα ρόλο στην πρόληψη του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Ο Dr. David King, κλινικός Λέκτορας της Παιδιατρικής, υποστηρίζει ότι οι γονείς πρέπει να εκπαιδεύονται ως προς τον τρόπο χρήσης αυτών των συσκευών. Θα πρέπει επίσης, να ενημερώνονται από τον παιδίατρο για το πώς θα αναγνωρίζουν πιθανά προβλήματα και πώς θα εκτελούν στο βρέφος καρδιοαναπνευστική ανάνηψη σε περίπτωση ανάγκης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.