Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Πόσο απέχει η ιδιομορφία από την ιδιοφυΐα; Θα μάθουμε στην ημερίδα για τις μαθησιακές δυσκολίες και το σύνδρομο Άσπεργκερ (9/5)

Πόσο απέχει η ιδιομορφία από την ιδιοφυΐα; Θα μάθουμε στην ημερίδα για τις μαθησιακές δυσκολίες και το σύνδρομο Άσπεργκερ (9/5)

RICO  OSCAR Ημερίδα για τις μαθησιακές δυσκολίες και το σύνδρομο Άσπεργκερ με αφορμή τα βιβλία της σειράς Ρίκο και Όσκαρ του Αντρέας Σταϊνχέφελ, θα πραγματοποιηθεί από το Οξυγόνο και το Μεταίχμιο, την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 και ώρα 5 το απόγευμα, στην 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Για εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα παιδιά και οι έφηβοι με μαθησιακές δυσκολίες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, τόσο στην καθημερινότητά τους, όσο κυρίως στο σχολικό περιβάλλον. Ο τρόπος που δέχονται και επεξεργάζονται τις πληροφορίες είναι ιδιαίτερος και απαιτεί ξεχωριστούς χειρισμούς. Με τον Ρίκο και τον Όσκαρ για οδηγούς, θα ανακαλύψουμε τα στοιχεία που μας οδηγούν στην πρώιμη ανίχνευση, στην κατάλληλη διάγνωση και στην ολοκληρωμένη, διεπιστημονική μέθοδο αποκατάστασης. Θα συζητηθούν επίσης θέματα, όπως η σχολική αποτυχία, η ανάδειξη των δυνατοτήτων και η διαχείριση των δυσκολιών των παιδιών, καθώς και ο καθοριστικός ρόλος της οικογένειας και του σχολείου.

Στην ημερίδα συμμετέχουν:

Παναγιώτης Καρδαράς, Καθηγητής Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Παιδιατρικής Α.Π.Θ.,
Ελισσάβετ Γιαννοπούλου, Ψυχολόγος, Α. Επιστημονική Συνεργάτιδα 3ης Παιδιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ.

Διάρκεια: 1 ΩΡΑ

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής έως και την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Συμμετοχές γίνονται δεκτές.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: info@oxygono-metaixmio.gr (με την ένδειξη ΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΣΚΑΡ). Απαραίτητα στοιχεία: ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail, καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Το μυστήριο του ριγκατόνι

Με λένε Ρίκο. Και είμαι ντετέκτιβ. Προσέχω πράγματα που κανένας άλλος δε βλέπει. Όπως, ας πούμε, ένα μακαρόνι πεσμένο στο πεζοδρόμιο. Κι όλα όσα γίνονται μέσα στην πολυκατοικία μας. Που είναι πολλά… Το πρόβλημα είναι… το πώς σκέφτομαι. Μη νομίσετε ότι σκέφτομαι λιγότερο από τους άλλους ανθρώπους. Απλώς σκέφτομαι λίγο πιο αργά. Εντάξει. Αρκετά πιο αργά. Ο Όσκαρ πάλι είναι το εντελώς αντίθετο από μένα. Σκέφτεται σαν αστραπή. Ο Όσκαρ είναι ιδιοφυΐα. Εγώ είμαι… ιδιομορφία. Αλλά μαζί και οι δυο μας μπορούμε να ρίξουμε φως και στη πιο μυστήρια υπόθεση.
Μια ωραία φιλία, απ’ αυτές που κρατούν μια ζωή. Ένα μυθιστόρημα που μιλάει ίσια στην καρδιά και δεν το ξεχνάς εύκολα! Το βιβλίο ξεχωρίζει, επειδή τινάζει στον αέρα κάθε απόπειρα ταξινόμησης σε κατηγορίες: είναι και μυθοπλασία και γνώσεων, και κοινωνικό και αστυνομικό, και φαντασίας και ρεαλιστικό, και «παιδικό» και «μεγαλίστικο». Πίσω, κάτω και πάνω απ’ όλα βέβαια είναι λογοτεχνία.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Η συμμορία του μπίνγκο

Για μια ιδιομορφυΐα, το ημερολόγιο είναι η εφεύρεση του αιώνα. Κι έτσι ο Ρίκο συνεχίζει να γράφει το δικό του! Εννοείται ότι εμφανίζεται στις σελίδες του και πάλι ο φίλος του ο Όσκαρ. Που πια ανήκει σχεδόν στην οικογένεια, αφού μάλιστα μένει με τον Ρίκο και με τη μαμά του στο 93 της οδού Ντίφε. Αλλά η μαμά έχει μπλεξίματα – κι ούτε ο Ρίκο ούτε ο Όσκαρ μπορούν να φανταστούν τις συνέπειες, όταν αποφασίζουν να επέμβουν και να τη βοηθήσουν. Χαμστεράκια με δολοφονικά κοφτερά δόντια, μια παράξενη συλλογή από ζωντανές πέτρες κι ένα σωρό προβλήματα κάνουν το μυστήριο να φαντάζει τρομερά μπερδεμένο. Αλλά όπως λέει κι ο Ρίκο: Σελαβί!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Αντρέας Σταϊνχέφελ γεννήθηκε το 1962 στο Μπάτενμπεργκ της Γερμανίας και εργάζεται ως μεταφραστής, κριτικός και σεναριογράφος. Κυρίως όμως είναι συγγραφέας πολλών και βραβευμένων παιδικών και εφηβικών βιβλίων, όπως π.χ. το Die Mitte der Welt (Το κέντρο του κόσμου). Για τη σειρά Ρίκο και Όσκαρ τιμήθηκε με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων και το Μεγάλο Γερμανικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας 2009. Ζει στο Βερολίνο, στον ίδιο δρόμο όπου ζουν και οι ήρωές του.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.