Αρχική InfoMommy Υγεία Πόσο ασφαλές είναι το φουρνάκι του μανικιούρ;

Πόσο ασφαλές είναι το φουρνάκι του μανικιούρ;

originalΤο υπεριώδες φως που εκπέμπεται από το φουρνάκι που χρησιμοποιείται σε πολλά σαλόνια μανικιούρ ενέχει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, όπως αποκάλυψε πρόσφατα νέα έρευνα.

Ερευνητές από την πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι μόνο οκτώ συνεδρίες κάτω από τη λάμπα είναι αρκετές για να προκαλέσουν βλάβες στο γενετικό υλικό του δέρματος.

Μάλιστα, όσες γυναίκες χρησιμοποιούν το μηχάνημα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και για δέκα περίπου λεπτά, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν πρόβλημα.

Ο κίνδυνος προκαλείται από τις ακτίνες UVA που εκπέμπονται από το φως της συσκευής, οι οποίες είναι ίδιες με εκείνες των κρεβατιών μαυρίσματος. Ενώ το φως δεν καίει το δέρμα (οι ακτίνες UVB είναι υπεύθυνες για εγκαύματα), η υψηλή έκθεση στις ακτίνες UVA μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο του μελανώματος.

“Τα στοιχεία μας αποδεικνύουν ότι ο κίνδυνος για εμφάνιση καρκίνου του δέρματος παραμένει μικρός, ακόμη και ύστερα από πολλές χρήσεις. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι οι λαμπτήρες UV θα πρέπει να προσεγγίζονται με επιπολαιότητα”, αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης Dr. Lyndsay R Shipp.

Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση προστατευτικών γαντιών και αντηλιακών προϊόντων για μασάζ χεριών, έναντι της βασικής λοσιόν που χρησιμοποιείται στα περισσότερα σαλόνια ομορφιάς.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter