Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Πόσο ελαιόλαδο πρέπει να καταναλώνουν τα παιδιά ημερησίως ;

Πόσο ελαιόλαδο πρέπει να καταναλώνουν τα παιδιά ημερησίως ;

Girl with vegetablesΟ καθηγητής Διατροφής στο Γεωπονικό Πανεπιστήµιο Αθηνών κ. Α. Ζαµπέλας τονίζει ότι το ελαιόλαδο πρέπει να αποτελεί την κυριότερη πηγή λίπους και για τα παιδιά, καθώς περιέχει πολύτιµα θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την οµαλή ανάπτυξή τους (µονοακόρεστα λιπαρά, βιταµίνη Ε κ.ά.).

Το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, στα πλαίσια της διατροφικής πυραµίδας για παιδιά και εφήβους, συνιστά την πρόσληψη «καλών λιπαρών» από ψάρια, ξηρούς καρπούς και φυτικά έλαια, κυρίως ελαιόλαδο. Σε επίσηµη οδηγία της Αµερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας για παιδιά άνω των 2 ετών, συνιστάται η χρήση φυτικών ελαίων και µαλακών µαργαρινών, αντί του βουτύρου.

Οι συστάσεις αφορούν τουλάχιστον 25 γραµµ. την ηµέρα (δύο κουταλιές). Εποµένως, η καθηµερινή σαλάτα µε ελαιόλαδο είναι πολύ σηµαντικό να εντάσσεται στο διαιτολόγιο της οικογένειας. Στο σούπερ µάρκετ πρέπει να επιλέγουµε τρόφιµα εµπλουτισµένα µε ελαιόλαδο, προσέχοντας να είναι επίσης χαµηλά σε ζωικά λιπαρά.

Health-benefits-of-olive-oil


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.