Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Πόσο επηρεάζει η διατροφή της θηλάζουσας μητέρας τους κολικούς του βρέφους; Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγει;

Πόσο επηρεάζει η διατροφή της θηλάζουσας μητέρας τους κολικούς του βρέφους; Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγει;

διατροφή-για-μία-θηλάζουσα-μαμάΣύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Ξένο, κλινικό διαιτολόγο – διατροφολόγο, αν και δεν υπάρχει ξεκάθαρα διαμορφωμένη γνώμη στην επιστημονική κοινότητα για την επιρροή της διατροφής της μητέρας στους κολικούς του νεογέννητου, οι ενδείξεις προσδιορίζουν το αγελαδινό γάλα και τα προϊόντα του, τα παντός είδους μπαχαρικά, τον καφέ, το τσάι, τα αεριούχα ποτά και πιθανόν το χοιρινό κρέας, ως τροφές που πρέπει να αποφεύγονται, ιδιαίτερα όταν οι κολικοί είναι έντονοι. Από εκεί και πέρα, ίσως η σημαντικότερη συμβουλή για το τι πρέπει να κάνει η θηλάζουσα μητέρα, αφορά το ήρεμο περιβάλλον μέσα στο οποίο πρέπει να λαμβάνει χώρα ο θηλασμός.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.