Αρχική InfoTeens Υγεία Πόσο fit μπορεί να σε κάνει το Wii Fit;

Πόσο fit μπορεί να σε κάνει το Wii Fit;

Wii-Fit-UΤα βιντεοπαιχνίδια δράσης, συμπεριλαμβανομένων των όσων παίζονται στο Wii Fit, λανσάρονται ως μία εναλλακτική μορφή άσκησης. Είναι όμως;

Για να θεωρηθεί πως ένα άτομο ασκείται, πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις: η καρδιά θα πρέπει να λειτουργεί στο 70% των μέγιστων δυνατοτήτων της, η συνεδρία άσκησης να διαρκεί οπωσδήποτε 30 λεπτά και να πραγματοποιείται οπωσδήποτε 3 φορές την εβδομάδα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτού του είδους τα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να αυξήσουν τις απαιτήσεις ενός προγράμματος εκγύμνασης, παρά να αποτελέσουν τη βάση του. Σίγουρα όμως, στην εποχή που διανύουμε οπότε ευνοούνται όλες οι καθιστικές δραστηριότητες, αυτό είναι κάτι σημαντικό.

WiiU_WiiFitU_1_imgeL04_E3

Σύμφωνα με μελέτη του 2010, η καρδιακή συχνότητα των ατόμων που ασκούνταν με το πρόγραμμα “Aerobics” του Wii ήταν χαμηλότερη από το επίπεδο που απαιτείται για να εξασφαλιστούν τα καρδιοαναπνευστικά οφέλη. Σε άλλη μελέτη από ερευνητές στο Wisconsin φάνηκε πως ένα πρόγραμμα αεροβικής και ισορροπίας αύξησε την καρδιακή συχνότητα των ηλικιωμένων συμμετεχόντων στο 43% της μέγιστης τιμής της.

Παιχνίδια όπως το “Boxing”, το “Running” και το “Cycling” σίγουρα αποτελούν τις καλύτερες επιλογές, αφού έχει φανεί πώς μπορούν να προσφέρουν τα οφέλη μιας μορφής άσκησης μέτριας προς υψηλής έντασης. Βέβαια, τα άτομα που μπορούν να επωφεληθούν τα μέγιστα είναι σίγουρα εκείνα που βρίσκονται στην αρχή ενός προγράμματος εκγύμνασης.

Δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε κατά πόσο το Wii Fit μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, καθώς οι μελέτες στον συγκεκριμένο τομέα είναι ελάχιστες. Εάν η ενασχόληση με αυτό οδηγεί στην δαπάνη ενέργειας, αυτό είναι σημαντικό. Εάν όμως, συνδυάζεται με το τσιμπολόγημα διάφορων ανθυγιεινών σνακς, τότε είναι σίγουρα αντιπαραγωγική.

Κυριακού Κατερίνα
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.