Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Πόσο μπορεί να μας ωφελήσει μια σύντομη χορτοφαγική δίαιτα;

Πόσο μπορεί να μας ωφελήσει μια σύντομη χορτοφαγική δίαιτα;

Το συγκεκριμένο ερώτημα έχει ήδη απαντηθεί μέσω ερευνών πάνω στην Ορθόδοξη Χριστιανική Νηστεία, που μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια περιοδική φυτοφαγία, αφού άλλες μέρες επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριού, θαλασσινών και άλλες ταυτίζεται με την αυστηρή χορτοφαγία. Έρευνες που μελέτησαν την επίδραση της Ορθόδοξης Χριστιανικής Νηστείας στη διατροφή και την υγεία, έδειξαν ότι η αύξηση στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών συνεπάγεται αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών και φυλλικού οξέος, μείωση στην πρόσληψη επιβλαβών κορεσμένων λιπαρών, με συνεπακόλουθες ευεργετικές επιδράσεις στη μείωση της ολικής και LDL (κακής)-χοληστερόλης.

Όπως φαίνεται σε πολλές μελέτες, μια διατροφή βασισμένη αποκλειστικά σε φυτικές τροφές προσδίδει σημαντικά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι χορτοφαγικές δίαιτες έχουν τα εξής διατροφικά χαρακτηριστικά:

  1. Περιλαμβάνουν μεγάλες ποσότητες φρούτων, λαχανικών και οσπρίων.
  2. Περιέχουν χαμηλά ποσοστά λιπαρών, ιδιαίτερα κορεσμένων και trans λιπαρών.
  3. Τα λιπαρά που περιλαμβάνει μια χορτοφαγική διατροφή ανήκουν κυρίως στην ευεργετική κατηγορία των μονο-ακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών.
  4. Περιέχουν ελάχιστη χοληστερόλη.
  5. Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες.
  6. Περιέχουν σημαντική περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά συστατικά.

Η Ορθόδοξη Χριστιανική Νηστεία δίνει την ευχέρεια σε όλους, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να γινόμαστε χορτοφάγοι και να απολαμβάνουμε όλα τα οφέλη της αποχής από τα ζωικά προϊόντα για την υγεία μας. Βέβαια, για να υπάρχει κάλυψη σε όλα τα διατροφικά συστατικά, ισχύουν οι οδηγίες και συμβουλές προς τους χορτοφάγους που προαναφέρθηκαν, ανάλογα με το στάδιο ζωής του καθένα.

Σε συνεργασία με το medNutrition.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.