Αρχική Νέα Πόσα θα ξοδέψετε για τις αγορές των σχολικών ειδών;

Πόσα θα ξοδέψετε για τις αγορές των σχολικών ειδών;

schoolsuppliesΤα σχολεία άνοιξαν σήμερα, σηματοδοτώντας την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Τα παιδιά πήραν τα βιβλία τους και μαζί με αυτά και την λίστα με τις σχολικές αγορές με τις οποίες θα πρέπει να επιβαρυνθεί η οικογένεια. Αλήθεια, κατά πόσο οι τιμές στα βασικά σχολικά είδη έχουν προσαρμοστεί ελέω οικονομικής κρίσης;

Μάλλον καθόλου καθώς σύμφωνα με σχετική έρευνα αγοράς που διεξήγαγε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), το κόστος για τα σχολικά είδη μπορεί να κυμανθεί από 18,19 έως 505,59 ευρώ στο Δημοτικό και από 21,16 έως 548,75 ευρώ για το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Παράλληλα το ΚΕΠΚΑ εφιστά την προσοχή στους γονείς, γιατί η διαφορά των τιμών ανά κατηγορία προϊόντων μπορεί να φτάσει μέχρι και στο 2.679,49% για το Δημοτικό και στο 2.493,34% για το Γυμνάσιο – Λύκειο.

Για τον υπολογισμό του συνολικού κόστους των σχολικών ειδών, το ΚΕΠΚΑ δεν έλαβε υπόψη τις ακραία υψηλές τιμές, που υπάρχουν στην αγορά, τις οποίες όμως συμπεριέλαβε στην αναφορά του. Ενα μολύβι μπορεί να κοστίσει ακόμη και 14,94 ευρώ, ένα στυλό 65,01, ένας διαβήτης 45,20 ευρώ, ένα ντοσιέ 23,90, ξυλομπογιές 41,20 ευρώ, κασετίνα 39 ευρώ, ενώ στις τσάντες εντοπίστηκε σακίδιο για το νηπιαγωγείο που κόστιζε 108 ευρώ και άλλο για μαθητές του Δημοτικού που έφτανε τα 190 ευρώ.

Πάντως το ΚΕΠΚΑ συμβουλεύει τους γονείς να αποφύγουν τα πανάκριβα προϊόντα, καθώς πέρα από το γεγονός ότι με αυτό τον τρόπο θα επιβραβεύσουν την υπερτιμολόγηση, ενδεχομένως να προκαλέσουν πρόβλημα κοινωνικής ένταξης στο παιδί στο σχολείο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.