Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Πότε αρχίζουν τα μωρά να μπουσουλάνε;

Πότε αρχίζουν τα μωρά να μπουσουλάνε;

4-CRAWL-ALONG-SNAIL3Είτε «σπρώχνετε» το μωράκι σας μέσα στο καρότσι του, είτε το «κουβαλάτε» στο καλαθάκι του, είτε το κρατάτε από τα χέρια για να περπατήσει, μέχρι τώρα εσείς είστε οι μόνοι υπεύθυνοι για τη μεταφορά του. Σύντομα, όμως, το μικρό σας θα μάθει να μπουσουλάει και θα είναι σε θέση να μετακινείται μόνο του από το ένα σημείο στο άλλο.

Πρόκειται για ένα τεράστιο ορόσημο για την ανάπτυξη των μωρών, αφού αποτελεί το πρώτο βήμα όσον αφορά την ανεξαρτησία της κίνησης. Επιπλέον, δίνει στο μωρό την αίσθηση της δύναμης και της ολοκλήρωσης, ενισχύοντας παράλληλα την αυτοεκτίμησή του και ανοίγοντας μπροστά του ένα νέο κόσμο ανακαλύψεων.

Τα μωρά συνήθως αρχίζουν να σέρνονται στους 6-10 μήνες της ζωής τους, αν και υπάρχουν μερικά που μπορεί να παραλείψουν αυτό το στάδιο. Βοηθήστε το παιδί στο ντεμπούτο του, τοποθετώντας το μπρούμυτα στο πάτωμα αλλά πάντα υπό την επίβλεψή σας. Έτσι, του δίνεται η δυνατότητα να σηκώσει το κεφάλι και να κοιτάξει γύρω του, πράγμα το οποίο δυναμώνει το λαιμό, τους ώμους, τα χέρια και τον κορμό, ενώ ενισχύει τους γοφούς και τα πόδια του. Σε μερικά μωράκια δεν αρέσει να είναι μπρούμυτα. Φροντίστε να το κάνετε πιο ενδιαφέρον για εκείνα, τοποθετώντας μπροστά τους το αγαπημένο τους παιχνίδι ώστε να τους αποσπάσει την προσοχή ή ξαπλώστε κι εσείς μπρούμυτα και παίξτε μαζί τους.

Από αυτή τη στάση, θα μάθει σιγά-σιγά να στηρίζεται στα γόνατα και στις παλάμες του, θα ταλαντεύεται προς τα εμπρός και προς τα πίσω, μέχρι τελικά να καταφέρει να περπατήσει!

Αν και έχετε σίγουρα προνοήσει για την ασφάλεια του παιδιού μέσα στο σπίτι, καλό θα ήταν να κάνετε έναν δεύτερο λεπτομερή έλεγχο πριν αρχίσει να μπουσουλάει. Το καλοκαίρι που δεν έχετε χαλί στο πάτωμα, μπορείτε να αγοράσετε μερικά αντιολισθητικά πατάκια για να ξεκουράζει τα γόνατά του από τις σκληρές επιφάνειες. Εάν το σπίτι σας έχει ξύλινα δάπεδα, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν τυχόν ατέλειες ή ακίδες που θα μπορούσαν να βλάψουν το μωρό σας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.