Αρχική Quiz Πότε είδαν για πρώτη φορά τον κομήτη του Χάλεϊ;

Πότε είδαν για πρώτη φορά τον κομήτη του Χάλεϊ;

Comet Halley seen from Siding Spring Onservatory, 1987.

Ο Βρετανός αστρονόμος Έντμουντ Χάλεϊ παρατηρεί για πρώτη φορά τον κομήτη, στον οποίο θα δοθεί το όνομά του στις 4 Σεπτεμβρίου 1682.

Τότε τον παρατήρησε για πρώτη φορά και τον περιέγραψε. Υπάρχουν καταγεγραμμένες αστρονομικές παρατηρήσεις για τον συγκεκριμένο κομήτη στην Κίνα ήδη από το 240 π.Χ.

Η εμφάνισή του το 12 π.Χ. παρακίνησε πολλούς θεολόγους να εικάσουν ότι το Άστρο της Βηθλεέμ, που καθοδήγησε τους Τρεις Μάγους όταν θέλησαν να επισκεφθούν τον νεογέννητο Ιησού, μπορεί να ήταν ο κομήτης Χάλεϊ.

  • Ο Έντμοντ Χάλεϊ κατέπληξε τον κόσμο τον 19ο αιώνα προβλέποντας την επιστροφή του κομήτη που έχει πάρει το όνομά του. Χρησιμοποίησε το νόμο της βαρύτητας του Νεύτωνα για να το καταφέρει.
  • Ο κομήτης του Χάλεϊ έγινε διάσημος για την εμφάνιση του το 1910
  • Πλησίασε τη Γη σε απόσταση μόλις 25.000.000 χιλιομέτρων
  • Εμφανίστηκε 75 χρόνια μετά, το 1986, που έγινε το προηγούμενο περιήλιό του.
  • Η επόμενη εμφάνισή του αναμένεται το 2061.

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.