Αρχική Χριστουγεννιάτικος Οδηγός Πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να πούμε στα παιδιά ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει;

Πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να πούμε στα παιδιά ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει;

Απαντά η Σοφία Χατζηδημητρίου- Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Ο Άγιος Βασίλης, όπως έχει συμβολοποιηθεί παγκοσμίως, με την κόκκινη στολή του και την άσπρη γεννειάδα του είναι στα μάτια των παιδιών αρωγός, άγγελος αφθονίας και πληρότητας, όπως και κάποιος του οποίου ο ρόλος είναι ακριβώς το να μπορεί να ακούει, να αφουγκράζεται και να ικανοποιεί τις ανάγκες των παιδιών. Είναι ο Άγιος Βασίλης της καλής ζωής, της ζεστασιάς, της διασκέδασης, της αγάπης, της έκπληξης και – ας μην ξεχνάμε βέβαια – και της απόλαυσης που το γνωστό αεριούχο ποτό, που πρωτοσυνέστησε την εικόνα αυτού του Άγιου Βασίλη, προβάλλει και υπόσχεται.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει είτε κατάλληλη ηλικία είτε κατάλληλος τρόπος για να καταρρίψει κανείς ένα μύθο. Σε ένα φυσιολογικά ψυχικά εξελισσόμενο παιδί όλες αυτές οι διαδικασίες θα κυλήσουν ομαλά και σε ένα περιβάλλον αμφίδρομο όπου το παιδί οδηγεί τους γονείς ως προς τις ανάγκες του και οι γονείς, αφουγκραζόμενοι αυτές ακολουθούν και διαμορφώνουν ένα περιβάλλον ασφάλειας για το παιδί. Το να εμμένει το παιδί στη διατήρηση μύθων όταν όλα τα άλλα παιδιά της ηλικίας του τους έχουν εγκαταλείψει, ίσως να είναι ένα σημάδι ψυχικής διαταραχής, το οποίο καλό θα ήταν να κριθεί από κάποιον ειδικό επιστήμονα κατά περίπτωση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter