Αρχική InfoMommy Σχέσεις Πότε είναι πιο πιθανό ένας άνδρας να απατήσει τη γυναίκα του

Πότε είναι πιο πιθανό ένας άνδρας να απατήσει τη γυναίκα του

Romantic-Wallpapers-Of-Couples-In-Rain8Θα πίστευε κανείς πως σύζυγοι που εξαρτώνται οικονομικά από τις συντρόφους τους θα ήταν ευγνώμονες απέναντί τους, όμως μελέτες δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Συγκεκριμένα οι άνδρες εκείνοι που εξαρτώνται οικονομικά το πιο πιθανό είναι να απατήσουν τις συζύγους τους και μάλιστα όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά στο εισόδημα τόσο πιο πιθανό είναι αυτό το σενάριο, ενώ εκείνοι οι άνδρες που εξαρτώνται εξ΄ολοκλήρου από το μισθό του άλλου τους μισού φαίνεται πως είναι οι πλέον άπιστοι, καθώς νιώθουν πως ευνουχίζονται.

Αντίθετα οι σκληρά εργαζόμενες γυναίκες που εμπλέκονται σε αυτούς τους γάμους καταβάλλουν προσπάθειες να κρατήσουν το γάμο τους.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από αμερικανική έρευνα στην οποία συμμετείχαν 2.750 νιόπαντροι.

Επίσης σύμφωνα με την ίδια έρευνα και τα δύο φύλα είναι πιθανό να απατήσουν τους συντρόφους τους όσο περισσότερο εξαρτάται ο ένας οικονομικά από τον άλλο.

Σύμφωνα με δηλώσεις, στην Daily Mail, της ερευνήτριας του πανεπιστημίου του Κονέκτικατ Christine Munsch στους ανθρώπους δεν αρέσει να εξαρτώνται από τους άλλους, πληγώνεται ο εγωισμός τους, προτιμούν να νιώθουν ισότιμοι.

Η ίδια εξηγεί πως οι εξωσυζυγικές σχέσεις για τους άνδρες είναι ένας τρόπος αντίδρασης όταν νιώθουν πως απειλείται ο ανδρισμός τους. Επίσης είναι ένας τρόπος για να αποστασιοποιηθούν ακόμη και να τιμωρήσουν τις συζύγους τους.

Ωστόσο, συνεχίζει η Christine Munsch, οι άνδρες που βγάζουν αρκετά χρήματα με τις συζύγούς τους να εξαρτώνται από αυτούς και πάλι είναι πολύ πιθανό να τις απατήσουν.

«Αυτοί οι άνδρες ξέρουν ότι οι γυναίκες τους εξαρτώνται από αυτούς και ίσως να σκέφτονται πως δεν πρόκειται να τους εγκαταλείψουν ακόμη και εάν μάθουν πως εμπλέκονται σε εξωσυζυγικές σχέσεις» εξηγεί η η Munsch.

Ακόμη η ίδια έρευνα αποκαλύπτει πως οι πιο πιστές σύντροφοι είναι εκείνες των οποίων ο μισθός καλύπτει το 100% του οικογενειακού εισοδήματος και αυτό διότι οι συγκεκριμένες γυναίκες έχουν επίγνωση ότι αυτό που συμβαίνει είναι αντισυμβατικό και γι' αυτό κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να είναι καλές σύζυγοι.

Σε συνεργασία με τη Huffingtonpost.gr

Διαβάστε επίσης:

Προβλέψτε αν θα πάρετε διαζύγιο – Τα πέντε κραυγαλέα σημάδια

Σοφία Δημοπούλου‐Πύρζα: «Η απιστία είναι τόσο παλιά, όσο και ο γάμος»

Θα κατασκοπεύατε ποτέ το έτερόν σας ήμισυ;


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.