Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Πότε εμφανίστηκαν τα πρώτα ζώα στη Γη;

Πότε εμφανίστηκαν τα πρώτα ζώα στη Γη;

65000Καναδοί επιστήμονες ανακάλυψαν ίχνη πρωτόγονων ζώων που έζησαν πριν από 585 εκατομμύρια χρόνια, γεγονός που μεταθέτει κατά 30 εκατ. χρόνια πιο πίσω στο παρελθόν την ημερομηνία εμφάνισης των ζωικών οργανισμών. Πριν την ανακάλυψη, η αρχαιότερη γνωστή μορφή ζωής είχε βρεθεί στη Ρωσία και ήταν ηλικίας 555 εκατ. ετών.

Οι ερευνητές του Τμήματος Γεωεπιστημών του πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, με επικεφαλής τους γεωλόγους Ερνέστο Πεκουά και Ναταλί Ομπέ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Science", ανακάλυψαν στην Ουρουγουάη, σε ιζήματα από φερτές ύλες, απολιθωμένα αποτυπώματα από ζώα μήκους ενός εκατοστού, που έμοιαζαν με γυμνοσάλιαγκες. Το πρωτόγονο ζώο διακρίνεται από άλλες απλές έμβιες μορφές εκείνης της εποχής, καθώς είχε ήδη αναπτύξει μία ξεχωριστή συμμετρία στο σώμα του, με το πάνω μέρος του να διακρίνεται από το κάτω, ενώ άφηνε και διακριτά ίχνη, καθώς εκινείτο στο βυθό των ρηχών θαλασσών.

Το ζώο, που εκτιμάται ότι τρεφόταν με οργανικές ύλες από τον ωκεανό, είχε μαλακό σώμα, γι' αυτό δεν έχουν διασωθεί απολιθώματα του ίδιου, παρά μόνο των ιχνών που άφηνε με την κίνησή του.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.