Αρχική Fun Time Σπαζοκεφαλιές & Γρίφοι Πότε εμφανίστηκε ο Ντόναλτ Ντακ για πρώτη φορά σε κόμικ;

Πότε εμφανίστηκε ο Ντόναλτ Ντακ για πρώτη φορά σε κόμικ;

Donald_Duck

Αυτή η όμορφη κάτασπρη πάπια με τα μπλε ναυτικά ρούχα, τα χαμογελαστά μάτια και τις περισσότερες γκάφες στην ιστορία των κόμικ, είναι ίσως ο πιο δημοφιλής χαρακτήρας της Walt Disney. Τεμπέλης, άτυχος, γκρινιάρης και γκαφατζής, ζει μαζί με τα τρία ανίψια του, τον Χιούι, τον Ντιούι και τον Λιούι που ευτυχώς γιαυτόν, τις περισσότερες φορές τον σώζουν από την καταστροφή!

5ce50e9c1d44fef65c34e4f63628dc83_L

Το 1934, Ο Ντόναλντ Ντακ, η διάσημη πάπια της Ντίσνεϊ, εμφανίζεται για πρώτη φορά και σε κόμικ-στριπ εφημερίδας.

  • Πατέρας του ήταν ο Ντίσνεϊ, τον αποκάλυψε το 1934 κι έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο του στις 9 Ιουνίου του ίδιου χρόνου, στην ταινία κινουμένων σχεδίων The Wise Little Hen (Η μικρή σοφή πουλάδα).
  • Περίπου τέσσερις μήνες αργότερα, στις 16 Σεπτεμβρίου, εμφανίστηκε για πρώτη φορά και σε κόμικ-στριπ εφημερίδας, στην έντυπη διασκευή της ταινίας.
  • Mέχρι το 1985 τφωνή του Ντόναλντ έκανε ο ηθοποιός Κλάρενς Νας.
  • Μετά το θάνατο του δάνεισε τη φωνή του ο Τόνι Ανσέλμο.

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.