Αρχική Quiz Πότε εμφανίστηκε το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο;

Πότε εμφανίστηκε το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο;

1

 Το 1955 κάνει την εμφάνισή του  το πρώτο αυτοκίνητο που κινείται με ηλιακή ενέργεια και επιδεικνύεται στο Σικάγο.

Το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο που εφευρέθηκε ήταν ένα μικρό 15-ιντσών όχημα, που  δημιουργήθηκε από τον William G. Cobb της General Motors.

Το όνομά του ήταν  Sunmobile, η εταιρεία Cobb το  παρουσίασε ως  το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο στην έκθεση του Σικάγου «Powerama» στις 31 Αυγούστου, 1955.

Το ηλιακό αυτοκίνητο έγινε με φωτοβολταϊκά κύτταρα και ένα μικρό Pooley ηλεκτρικό κινητήρα, που ενεργοποιούσε μια τροχαλία που με τη σειρά της περιέστρεφε τον άξονα του πίσω τροχού.

Το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο στην ιστορία ήταν προφανώς πολύ μικρό για να οδηγηθεί.

2

Τώρα, πάμε στο 1962 όταν το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο, που κάποιος θα μπορούσε να οδηγήσει εκτέθηκε στο κοινό!

Είναι ένα vintage μοντέλο Baker  1912, ηλεκτρικό αυτοκίνητο (που απεικονίζεται επάνω) που μπορούσε να τρέξει με  φωτοβολταϊκή ενέργεια ήδη από το 1958, αλλά δεν το δείχνουν έως και 4 έτη αργότερα.

Σε αυτό υπήρχαν περίπου 10.640 μεμονωμένα ηλιακά κύτταρα τοποθετημένα στην ταράτσα του Baker, για να το βοηθήσει να τρέξει!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.