Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Πότε και γιατί τα μωρά ξεκαρδίζονται στα γέλια; (βίντεο)

Πότε και γιατί τα μωρά ξεκαρδίζονται στα γέλια; (βίντεο)

laughing-baby_postcardΕίτε κοιτούν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, είτε ακούν το θόρυβο της ηλεκτρικής σκούπας, τα μωρά γελούν με την ψυχή τους! Όλοι οι γονείς έχουν ανακαλύψει έναν συγκεκριμένο τρόπο που κάνει το δικό τους μωράκι να γελάει ακατάπαυστα.

Ο Dr. Caspar Addyman, ερευνητής στο Birkbeck University του Λονδίνου, χρηματοδοτεί μία από τις μεγαλύτερες έρευνες πάνω στα ερεθίσματα εκείνα που προκαλούν γέλιο στα μωρά. Ο παθιασμένος ερευνητής δημιούργησε ένα λεπτομερές ερωτηματολόγιο για τους γονείς, ενώ τους ζήτησε επίσης να στείλουν βίντεο και σύντομες αναφορές σχετικά με το τί κάνει τα μωρά τους να γελούν.

Μέχρι στιγμής, 1.400 γονείς από 25 χώρες έχουν απαντήσει στις ερωτήσεις που ποικίλλουν από το αν το μωρό τους είναι πιο πιθανό να γελάσει σε μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, μέχρι ποια παιχνίδια και παιδικά τραγούδια βρίσκουν πιο διασκεδαστικά.

mom-n-babyΕκείνο που προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη στους ερευνητές ήταν ότι, αντίθετα με τις ισχύουσες αντιλήψεις, το γέλιο είναι παρόν στη ζωή του παιδιού από πολύ νεαρή ηλικία.

Το 90% των μωρών χαμογέλασε κατά τους δύο πρώτους μήνες μετά τον τοκετό, ενώ μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα κατάφεραν να γελάσουν με απόλυτη σαφήνεια. Επίσης, ένας μικρός αριθμός γονέων ανέφερε ότι το μωρό τους δεν γέλασε καθόλου κατά το πρώτο έτος της ζωής του. Αυτό δείχνει ότι τα μωρά έχουν διαφορετικές συμπεριφορές που ενυπάρχουν σε αυτά από πολύ νωρίς.

Ωστόσο, τα αγόρια φαίνεται ότι έχουν μεγαλύτερη αίσθηση του χιούμορ, με τους γονείς να αναφέρουν ότι οι γιοι τους γελούν περίπου 50 φορές την ημέρα, σε αντίθεση με τα κοριτσάκια που γελούν έως 37 φορές.

“Μία από τις πιο σαφείς ενδείξεις μας είναι ότι τα μωρά γελούν όχι απαραίτητα με τα αστεία των γονέων τους, αλλά η παρουσία τους και μόνο είναι εκείνη που τα ευχαριστεί”, αναφέρει ο Dr. Caspar Addyman.

Δείτε το βίντεο:


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.