Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Πότε και πώς να ανακοινώσετε στο παιδί σας ότι είστε έγκυος

Πότε και πώς να ανακοινώσετε στο παιδί σας ότι είστε έγκυος

pregnant-mom-kid-bellyΕάν το παιδάκι σας είναι αρκετά μικρό ίσως να μην έχει την ικανότητα να αντιληφθεί ότι ένα μωράκι μεγαλώνει μέσα στην κοιλιά της μαμάς του. Εάν έχει ξεκινήσει να μιλάει, θα του είναι ελαφρώς πιο εύκολο να φανταστεί το μωρό που έρχεται.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να του μιλήσετε για την εγκυμοσύνη σας μόνο όταν είστε εντελώς σίγουρη. Επιπλέον, το γεγονός θα αποκτήσει μεγαλύτερο νόημα για το μικρό σας όταν είναι σε θέση να διακρίνει ορισμένα στοιχεία που μαρτυρούν την κύηση, όπως η φουσκωμένη κοιλιά σας.

Είναι προτιμότερο να ανακοινώσετε στο παιδί σας ότι θα αποκτήσει αδερφάκι όταν το γνωστοποιήσετε και στον υπόλοιπο κόσμο. Όταν ενημερώσετε φίλους και συγγενείς για το ευτυχές γεγονός, θα είναι δύσκολο να το κρατήσετε μυστικό από το παιδί σας, αφού όλοι θα θέλουν να σας συγχαρούν. Είναι καλύτερα, λοιπόν, να το μάθει από εσάς την ίδια παρά από κάποιον άλλο. Εάν πρέπει να δώσετε εξηγήσεις για πιθανές ναυτίες, πόνους και εξάντληση είναι καλύτερα να του πείτε ότι δεν αισθάνεστε καλά εξαιτίας κάποιας αδιαθεσίας και όχι λόγω του μωρού, έτσι ώστε να μην αποδώσει ευθύνες στο νέο μωράκι.

little-boy-with-new-siblingΌταν είστε έτοιμη για την σπουδαία ανακοίνωση, διαλέξτε κάποια στιγμή που το παιδί θα είναι ήρεμο και δεν θα έχει να αντιμετωπίσει άλλες αγχώδεις καταστάσεις, όπως η πρώτη μέρα στο σχολείο ή η ανάρρωση μετά από κάποια ίωση. Βρείτε μια ήρεμη περίοδο, όπου το παιδί θα έχει το χρόνο να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα και να σας κάνει διάφορες ερωτήσεις. Εάν είναι δυνατόν, φροντίστε να είναι παρών και ο σύζυγός σας κατά την ανακοίνωση.

Μια καλή ιδέα θα ήταν να προετοιμάσετε το παιδί, είτε διαβάζοντάς του βιβλία για μωρά είτε μιλώντας του για τα παιδιά οικογενειακών σας φίλων και τα αδερφάκια τους. Μπορείτε ακόμα να του διηγηθείτε ιστορίες από την βρεφική του ηλικία. Αυτό θα το βοηθήσει να κατανοήσει πώς είναι να υπάρχει ένα μωρό στο σπίτι.

Μην ανησυχήσετε εάν αδιαφορήσει στο άκουσμα της χαρμόσυνης είδησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται, απλά χρειάζεται το χρόνο του μέχρι η κατάσταση να γίνει πιο απτή, έτσι ώστε να μπορέσει να την επεξεργαστεί. Αντίθετα, εάν ενθουσιαστεί προτείνετε του να σας βοηθήσει να το ανακοινώσετε στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Έτσι, θα αισθανθεί ότι έχει σημαντικό ρόλο και είναι υπεύθυνο αρκετά, ώστε να βοηθήσει και στη μετέπειτα φροντίδα του μωρού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.