Αρχική Χριστουγεννιάτικος Οδηγός Πότε καθιερώθηκε ο εορτασμός των Χριστουγέννων να τιμάται στις 25 Δεκεμβρίου;

Πότε καθιερώθηκε ο εορτασμός των Χριστουγέννων να τιμάται στις 25 Δεκεμβρίου;

Christmas_tree_wallpaperΗ ακριβής ημερομηνία της γέννησης του αγγελιοφόρου του Θεού δεν αναφέρεται σε κανένα από τα τέσσερα Ευαγγέλια.

Σε αυτά απλώς αναφέρεται μια ημερομηνία κατά προσέγγιση, Νοέμβριος ή Δεκέμβριος. Για τους πρώτους χριστιανούς η ημέρα της γεννήσεως του Σωτήρος δεν ήταν σημαντική, κύρια γιορτή ήταν το Πάσχα – η ημέρα της Ανάστασής Του. Συγκεκριμένα από αυτό αρχίζει να μετρά ο ετήσιος κύκλος. Η απόφαση να γιορτάζονται τα Χριστούγεννα συγκεκριμένα στις 25 Δεκεμβρίου λήφθηκε τον πέμπτο αιώνα. Το 1582 ο Πάπας της Ρώμης Γρηγόριος 8ος εισήγαγε ένα νέο ημερολόγιο, το οποίο ονομάστηκε Γρηγοριανό. Και από τότε η ημερομηνία εορτασμού των Χριστουγέννων διχάστηκε και έγιναν δύο.

holy_night_carlo_marattaΩστόσο, τα Χριστούγεννα στα τέλη του Δεκεμβρίου γιορτάζουν όχι μόνο οι οπαδοί των δυτικών χριστιανικών κλάδων, όπως οι καθολικοί και οι διαμαρτυρόμενοι, αλλά και η πλειοψηφία των ορθόδοξων εκκλησιών του κόσμου. Μόνο οι 4 από τις 15: η Ρωσική, της Ιερουσαλήμ, η Γεωργιανή και η Σέρβικη Εκκλησίες τηρούν αυστηρά το παλιό εκκλησιαστικό ημερολόγιο και γιορτάζουν στις 7 Ιανουαρίου. Ωστόσο, κατόπιν αμοιβαίας συμφωνίας οι αντιπροσωπίες αυτών των εκκλησιών στις χώρες όπου τα Χριστούγεννα γιορτάζονται στις 25 Δεκεμβρίου, τιμούν τη γιορτή δύο φορές.

Τα Χριστούγεννα της Δυτικής Ευρώπης γιορτάζουν και μερικοί ορθόδοξοι πιστοί, οι οποίοι προσωρινά ή μόνιμα διαμένουν στις ιστορικά καθολικές χώρες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.