Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων;

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων;

Μπορεί να μην έχει συμπληρωθεί ακόμα ούτε τρίμηνο από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, ωστόσο το ερώτημα μας απασχολεί ήδη. Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων; 

Ίσως είναι που φέτος στολίσαμε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Ίσως που οι συνθήκες της πανδημίας κάνουν την καθημερινότητα πιο κουραστική. Πάντως όλοι μας -περισσότερο τα παιδιά- σκεφτόμαστε ήδη την περίοδο των γιορτών.

Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν ξανά τα σχολεία

Φέτος, λοιπόν, τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων, θα κλείσουν την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου και θα ανοίξουν πάλι τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022.

Τα κακά νέα για τους εργαζόμενους γονείς είναι, ότι φέτος θα χρειαστούν αρκετές ημέρες άδειας για να περάσουν τις γιορτινές ημέρες με τα παιδιά τους.

Ο λόγος είναι, ότι η παραμονή των Χριστουγέννων πέφτει Παρασκευή (24 Δεκεμβρίου) που είναι εργάσιμη, ενώ τα Χριστούγεννα πέφτουν Σάββατο (25 Δεκεμβρίου). Το ίδιο ισχύει και για την Πρωτοχρονιά που επίσης πέφτει Σάββατο. Τουλάχιστον, η επόμενη αργία στις 6 Ιανουαρίου (των Φώτων) πέφτει Πέμπτη.

Διαβάστε ακόμα:

Τραγωδία: Φωτιά σε λεωφορείο στη Βουλγαρία: 45 νεκροί – Τουλάχιστον 12 παιδιά

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 13χρονη – Τα σενάρια για το πώς βρέθηκε στο κενό

Κεραμέως: “Με τα νέα Προγράμματα Σπουδών το μάθημα γίνεται πιο ευέλικτο και βιωματικό”