Αρχική Quiz Πότε ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι του Κάρολου Δαρβίνου;

Πότε ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι του Κάρολου Δαρβίνου;

nea-acopoli-charles-darwin

Κάρολος Δαρβίνος ξεκινάει – 24 Αυγούστου 1831-  με το πλοίο HMS Beagle για ένα μεγάλο ταξίδι σε όλο τον κόσμο. Η διάρκεια του ήταν 5 χρόνια!  Οι πληροφορίες που θα συλλέξει και οι παρατηρήσεις του θα τον οδηγήσουν στη θεωρία ότι τα είδη εξελίσσονται προσαρμοζόμενα στο περιβάλλον τους.

Το 1859 δημοσίευσε τα πορίσματά του στο βιβλίο «Η προέλευση των ειδών», υποστηρίζοντας ότι τα είδη του ζωικού βασιλείου δεν παραμένουν αμετάβλητα, όπως υποστήριζε ο Αριστοτέλης, αλλά έχουν κοινή καταγωγή και μέσω της φυσικής επιλογής εξελίσσονται με την πάροδο των χιλιετιών.

 Στην προσωπική του ζωή, ο Δαρβίνος ήταν παντρεμένος με την πρώτη του εξαδέλφη Έμα Γουέτζγουντ, με την οποία απέκτησε 10 παιδιά.

HMS_Beagle-2

 Το μεγάλο ταξίδι του Κάρολου Δαρβίνου, ξεκίνησε σαν σήμερα, το 1831 και ταξίδεψε με το πλοίο που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.