Πότε μιλάμε στα παιδιά για το σεξ

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι παιδεραστές στοχεύουν πάντα σε παιδιά, που δεν έχουν καλή επικοινωνία με τους γονείς τους, ενώ συνήθως προτιμούν αυτά, που είναι παντελώς ανυποψίαστα σχετικά με τα σεξουαλικά θέματα!

Όσο κι αν σας πιάνει πανικός στην ιδέα ότι κάποια στιγμή, το πιο πιθανό σύντομα, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τις καταιγιστικές ερωτήσεις των μικρών σας σχετικά με τα θέματα αναπαραγωγής, οι ειδικοί προτείνουν ότι να κάνουμε μία πρώτη κουβέντα για το σεξ με τα παιδιά μας από την εποχή ακόμα του παιδικού σταθμού, στην ηλικία περίπου των 4 ετών. Εκείνη τη χρονική περίοδο θα είναι πιο εύκολο για εσάς να κάνετε μία εισαγωγή στο θέμα σε ένα παιδάκι 4-5 ετών, χρησιμοποιώντας εύκολα παραδείγματα, από το να έχετε να χειριστείτε ένα παιδί 8-9 και πλέον ετών!

Να έχετε πάντα κατά νου ότι στα εννέα του, είναι πλέον πολύ αργά για συζητήσεις, αλλά και για αθώες παρομοιώσεις του τύπου: «οι μελισσούλες αγκαλιάζονται, οι πεταλούδες φιλιούνται κ.λπ. κ.λπ.»!

Συνήθως εμείς οι γονείς πιστεύουμε ότι στα τέσσερα είναι ακόμα πολύ νωρίς, ωστόσο από αυτή την ηλικία και μετά το παιδί αρχίζει να δέχεται ερεθίσματα από τον «έξω» κόσμο (τηλεόραση, σινεμά, φωτογραφίες στα περιοδικά ή στις εφημερίδες) γι’ αυτό το θέμα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταλάβει και τι συμβαίνει και να βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα.