Αρχική Infokids Υγεία Πότε μιλάμε στα παιδιά για το σεξ

Πότε μιλάμε στα παιδιά για το σεξ

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι παιδεραστές στοχεύουν πάντα σε παιδιά, που δεν έχουν καλή επικοινωνία με τους γονείς τους, ενώ συνήθως προτιμούν αυτά, που είναι παντελώς ανυποψίαστα σχετικά με τα σεξουαλικά θέματα!

Όσο κι αν σας πιάνει πανικός στην ιδέα ότι κάποια στιγμή, το πιο πιθανό σύντομα, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τις καταιγιστικές ερωτήσεις των μικρών σας σχετικά με τα θέματα αναπαραγωγής, οι ειδικοί προτείνουν ότι να κάνουμε μία πρώτη κουβέντα για το σεξ με τα παιδιά μας από την εποχή ακόμα του παιδικού σταθμού, στην ηλικία περίπου των 4 ετών. Εκείνη τη χρονική περίοδο θα είναι πιο εύκολο για εσάς να κάνετε μία εισαγωγή στο θέμα σε ένα παιδάκι 4-5 ετών, χρησιμοποιώντας εύκολα παραδείγματα, από το να έχετε να χειριστείτε ένα παιδί 8-9 και πλέον ετών!

Να έχετε πάντα κατά νου ότι στα εννέα του, είναι πλέον πολύ αργά για συζητήσεις, αλλά και για αθώες παρομοιώσεις του τύπου: «οι μελισσούλες αγκαλιάζονται, οι πεταλούδες φιλιούνται κ.λπ. κ.λπ.»!

Συνήθως εμείς οι γονείς πιστεύουμε ότι στα τέσσερα είναι ακόμα πολύ νωρίς, ωστόσο από αυτή την ηλικία και μετά το παιδί αρχίζει να δέχεται ερεθίσματα από τον «έξω» κόσμο (τηλεόραση, σινεμά, φωτογραφίες στα περιοδικά ή στις εφημερίδες) γι' αυτό το θέμα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταλάβει και τι συμβαίνει και να βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.