Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Πότε πρέπει να πάτε το νεογέννητο στα επείγοντα περιστατικά

Πότε πρέπει να πάτε το νεογέννητο στα επείγοντα περιστατικά

Όταν το μωράκι σας είναι άρρωστο, είναι δύσκολο να αποφασίσετε τι πρέπει να κάνετε. Πρέπει να περιμένετε μήπως καλυτερέψει ή να σπεύσετε στο κοντινότερο νοσοκομείο που εφημερεύει; Οι ειδικοί του οργανισμού R Baby Foundation εφιστούν την προσοχή και μας δείχνουν τα προειδοποιητικά σημάδια που μαρτυρούν ότι ήρθε η ώρα να φύγουμε αμέσως για το νοσοκομείο.

Αλλαγή στο κλάμα
Σίγουρα, είναι δύσκολο να διαπιστώσετε εάν το μωρό σας κλαίει επειδή υποφέρει από κολικούς ή συμβαίνει κάτι πιο σοβαρό. Αν το κλάμα γίνει ξαφνικά πολύ διαφορετικό από το συνηθισμένο, το μωρό προσπαθεί μάλλον να σας πει ότι κάτι πηγαίνει στραβά. Ένα μωρό που ξαφνικά δεν έχει φυσιολογική συμπεριφορά και είναι απαρηγόρητο, παρά τις συνήθεις προσπάθειες να το ηρεμήσετε, πιθανότατα είναι άρρωστο.

Παράξενο χρώμα
Οι αλλαγές στο χρώμα του δέρματος του μωρού σας μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Συγκεκριμένες αλλαγές που πρέπει να προσέξετε περιλαμβάνουν μελάνιασμα γύρω από τα χείλη, χλωμό πρόσωπο, εξανθήματα που εξαπλώνονται ραγδαία και γενικά όποιες άλλες αλλαγές παρατηρήσετε πέραν του φυσιολογικού τόνου του δέρματος.

Αδύναμοι μύες
Τα βρέφη είναι γνωστό ότι δεν έχουν εξαιρετικά μεγάλη δύναμη, αλλά γνωρίζετε πώς λειτουργούν συνήθως οι μικροσκοπικοί μύες τους. Τα μωρά έχουν ιδιαίτερη δύναμη στη γροθιά τους και μπορούν να υποστηρίζουν τον εαυτό τους με έναν ορισμένο τρόπο. Αν αυτό αλλάξει ή αν παρατηρήσετε ότι το μωρό σας είναι ασυνήθιστα αδύναμο ή διαφορετικό από το "κανονικό", τότε ίσως υπάρχει κάτι που πρέπει να σας ανησυχήσει.

Αλλαγές στον ύπνο
Οι αλλαγές στο πρόγραμμα του ύπνου ενδέχεται να σημαίνουν ότι υπάρχει πρόβλημα με το νεογέννητο. Αν παρατηρήσετε ότι το μωρό σας κοιμάται περισσότερο από το συνηθισμένο, δεν βρίσκεται σε εγρήγορση και δυσκολεύεται να ξυπνήσει, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε άμεσα τον παιδίατρο.

Ασυνήθιστη αναπνοή
Οι αλλαγές στο μοτίβο της αναπνοής, όταν δηλαδή το μωρό αναπνέει πολύ γρήγορα ή πολύ αργά, όταν τα ρουθούνια και η κοιλιά του κινούνται ασυνήθιστα καθώς παίρνει ανάσες και γενικότερα όταν δυσκολεύεται να αναπνεύσει, δεν πρέπει να καθυστερείτε καθόλου! Πηγαίνετε στο νοσοκομείο!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.