Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Πότε πρέπει να σταματούν τα μωρά το πιπίλισμα του αντίχειρα;

Πότε πρέπει να σταματούν τα μωρά το πιπίλισμα του αντίχειρα;

thumb-suckingΤα μωρά πιπιλίζουν τον αντίχειρά τους πριν από τη γέννηση, όταν βρίσκονται ακόμα μέσα στη μήτρα, καθώς αυτό τα βοηθάει να αντιμετωπίσουν μία ένταση.

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στην τακτική των παιδιών να πιπιλίζουν τον αντίχειρά τους σε αντίθεση με τις πιπίλες, οι οποίες πέφτουν στο πάτωμα και χρειάζονται συνεχώς αποστείρωση, μπλέκονται στα ρουχαλάκια του μωρού και ξεφεύγουν από τον έλεγχό του.

Τα περισσότερα παιδιά πιπιλίζουν τον αντίχειρά τους, χωρίς να καταστρέφουν την ευθυγράμμιση των δοντιών ή των γνάθων τους μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται τα μόνιμα δόντια τους, στην ηλικία περίπου των 4 έως 6 ετών, όπως αναφέρει η Dr. Suzanne Dixon, καθηγήτρια Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο.

Finger-suckingHabits1

Επίσης, δεν είναι όλες οι μέθοδοι πιπιλίσματος εξίσου επιβλαβείς. Τα παιδιά που απλά ξεκουράζουν τον αντίχειρά τους παθητικά στο στόμα τους, είναι λιγότερο πιθανό να έχουν δυσκολίες σε σχέση με εκείνα που το κάνουν πιο επιθετικά. Παρακολουθήστε την τεχνική του παιδιού σας. Αν ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, ίσως χρειαστεί να περιορίσετε τη συνήθεια του αυτή γύρω στην ηλικία των 4 ετών.

Από την άλλη, ίσως να μην χρειαστεί να παρέμβετε καθόλου. Τα παιδιά συνήθως εγκαταλείπουν το πιπίλισμα του αντίχειρα, όταν αναπτύσσουν άλλους τρόπους για να ηρεμήσουν και να παρηγορήσουν τον εαυτό τους, συνήθως από την ηλικία των 4 ή 5 ετών.

Αν το παιδάκι σας έχει την τάση να πιπιλίζει τον αντίχειρα όταν είναι κουρασμένο, δοκιμάστε να αλλάξετε το πρόγραμμά του για να το βοηθήσετε να κοιμάται περισσότερο. Όμως, μην προσπαθήσετε με πίεση να το αποτρέψετε από την ενοχλητική αυτή συνήθεια, αφού το μόνο που θα καταφέρετε είναι να το παρακινήσετε να το κάνει ακόμα πιο συχνά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.