Αρχική Γωνιά του μαθητή Πότε τα ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι είναι απαραίτητα για το παιδί;

Πότε τα ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι είναι απαραίτητα για το παιδί;

11 plus tutoring 1 to 1 home page (2) cropped (2)Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται όλο και πιο έντονα το φαινόμενο των ιδιαίτερων μαθημάτων στο σπίτι. Πολλά παιδιά σε κάποιο στάδιο της εκπαίδευσής τους επωφελούνται σημαντικά από το να έχουν ένα δάσκαλο που να τους βοηθάει στα μαθήματα του σχολείου. Όμως, ποιες είναι οι συνθήκες υπό τις οποίες οι γονείς κρίνουν ότι η πρόσθετη διδασκαλία είναι απαραίτητη για τα παιδιά τους;

  • Μερικά παιδιά απορροφούν πιο εύκολα τις γνώσεις που λαμβάνουν σε σημείο που το σχολείο δεν μπορεί να ακολουθήσει τους ρυθμούς τους. Ως εκ τούτου, αυτοί οι μαθητές αρχίζουν να βαριούνται μέχρι που τελικά χάνουν το ενδιαφέρον τους για το μάθημα. Οι γονείς που παρατηρούν ότι το παιδί τους είναι ακαδημαϊκά πιο ανεπτυγμένο μπορούν να προσλάβουν έναν δάσκαλο στο σπίτι, ο οποίος θα είναι σε θέση να παρέχει περισσότερες γνώσεις στο παιδί μέσω πιο δύσκολων και με μεγαλύτερο ενδιαφέρον μαθημάτων.
  • Υπάρχουν παιδιά που απορροφούν τις πληροφορίες καλύτερα όταν διδάσκονται πρόσωπο με πρόσωπο. Με την πρόσληψη ενός δασκάλου στο σπίτι, οι γονείς παρέχουν στο παιδί αυτή την άμεση επικοινωνία δασκάλου-μαθητή που απαιτείται προκειμένου να ευδοκιμήσουν μέσα στην παραδοσιακή σχολική τάξη.
  • Μερικά παιδιά δεν αισθάνονται άνετα με το εξαιρετικά δομημένο περιβάλλον της παραδοσιακής τάξης. Τα παιδιά αυτά αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με το διάβασμα στο σπίτι, όχι γιατί δεν έχουν την ικανότητα να κατανοήσουν τη διδακτέα ύλη, αλλά επειδή το μαθησιακό περιβάλλον δεν είναι κατάλληλο για εκείνα. Με τη δημιουργία ενός διαφορετικού μαθησιακού περιβάλλοντος, πιο άνετου και ευέλικτου, τα παιδιά αυτά συχνά ευδοκιμούν ακαδημαϊκά. Ένας δάσκαλος στο σπίτι μπορεί να προσφέρει αυτό το διαφορετικό περιβάλλον μάθησης και να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να επιτύχουν.
  • Μπορεί ορισμένα παιδιά να καταβάλουν τεράστια προσπάθεια για να κατανοήσουν τα μαθήματά τους και τελικά να μην τα καταφέρνουν. Πολλές φορές οι εκπαιδευτικοί μέσα σε μια παραδοσιακή αίθουσα διδασκαλίας δεν μπορούν να επιβραδύνουν τους ρυθμούς της εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα αυτοί οι μαθητές να αισθάνονται ότι μένουν πίσω. Η πρόσληψη ενός δασκάλου στο σπίτι μπορεί να βοηθήσει το παιδί να αντιληφθεί την ύλη των μαθημάτων και να καλύψει τη διαφορά με τους συμμαθητές του.
  • Τα περισσότερα παιδιά χρειάζονται βοήθεια με τα μαθήματα στο σπίτι, την οποία συχνά οι γονείς τους δεν είναι σε θέση να τους προσφέρουν είτε επειδή εργάζονται και δεν έχουν όσο χρόνο θα ήθελαν είτε επειδή το εκπαιδευτικό σύστημα έχει αλλάξει τόσο πολύ από την εποχή που εκείνοι ήταν μαθητές, ώστε δεν διαθέτουν τις απαραίτητες βάσεις για να τα βοηθήσουν. Όμως, υπάρχει και η περίπτωση μερικά παιδιά να είναι περισσότερο δεκτικά σε έναν πιο ακαδημαϊκό τρόπο διδασκαλίας που να μην μπορούν να συνυπάρξουν με τους γονείς τους στη διαδικασία του διαβάσματος στο σπίτι. Για όλους τους παραπάνω λόγους, τα ιδιαίτερα μαθήματα από έναν έμπειρο δάσκαλο αποτελούν συνήθως καλύτερη λύση.

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.