Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία στην Ελλάδα; Τι απαντούν Τσιόδρας και Χαρδαλιάς

Στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, αναφερόμενος στο πότε θα ανοίξουν τα σχολεία έδωσε μια πρώτη απάντηση στο φλέγον ζήτημα που απασχολεί όλους τους γονείς.

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία στην Ελλάδα;

Ο κ. Τσιόδρας ερωτηθείς για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία στην Ελλάδα απάντησε τα εξής: “Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων. Οικογένειες με μικρά παιδιά έχουν μικρότερο κίνδυνο βάσει αυτού του σκεπτικού ανοίγουν σχολεία στην Ευρώπη και στο εξωτερικό. Θεωρώ ότι είναι νωρίς ακόμα να ανοίξουν τα σχολεία. Το συζητάμε το πότε θα ανοίξουν.”

Ο κύριος Χαρδαλιάς παίρνοντας το λόγο είπε για το ζήτημα αυτό: “Μην ρωτάτε για θέματα για τα οποία δεν ξέρουμε τα πραγματικά δεδομένα. Αυτές οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν με βάση τα δεδομένα της στιγμής που θα παρθούν. Μέχρι τις 27 Απριλίου αυτό που προέχει είναι να τηρήσουμε τα μέτρα. Η ημερομηνία 27 Απριλίου είναι κομβική και καθορίζεται από συγκεκριμένο επιστημονικό υπόβαθρο. Από εκεί και πέρα με βάση τα δεδομένα θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση για το άνοιγμα των σχολείων.Είναι πολύ πρόωρο το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων.”

Το σχόλιο του καθηγητή Τσιόδρα για το άνοιγμα των σχολείων στην Δανία

Μάλιστα, ο καθηγητής Τσιόδρας σχολίασε και το άνοιγμα των σχολείων στην Δανία λέγοντας τα εξής: “Κάποιες χώρες όπως η Δανία προχωρούν σε άνοιγμα των σχολείων και δημοσίων υπηρεσιών. Αυτό γίνεται με συνεχή αξιολόγηση των μέτρων. Και εδώ, όταν ανοίξουν ξανά τα σχολεία και παρατηρηθεί νέα έξραση του ιού, θα πρέπει να ξανακλείσουν. Η πορεία προς την επόμενη μέρα πρέπει να γίνει με προσοχή, σύνεση και χωρίς βιασύνη, γιατί ο ιός μπορεί να ξεπηδήσει και πάλι”.