Πότε θα κάνετε την πρώτη επίσκεψη στον παιδοδοντίατρο; (Βίντεο)

8-4-2014 11-55-24 πμ

Eίναι αλήθεια ότι η επίσκεψη στον οδοντίατρο αποτελεί για μικρούς και μεγάλους μια… περιπέτεια όχι και τόσο ευχάριστη. Μία από τις αιτίες του φόβου που μας προκαλεί, κρύβεται στις αρνητικές εμπειρίες που ενδεχομένως να έχουμε από παιδιά. Γι’ αυτό είναι σημαντικό η πρώτη επίσκεψη να γίνεται σε έναν εξειδικευμένο γιατρό που να είναι σε θέση όχι μόνο να ελέγξει σωστά την στοματική υγιεινή των παιδιών αλλά και να δημιουργήσει ένα ευχάριστο κλίμα εμπιστοσύνης.

Βασικός στόχος του παιδοδοντίατρου είναι εκτός από την παροχή οδοντιατρικής φροντίδας στο παιδί, να το απαλλάξει από το άγχος και τον φόβο. Οι ψυχολογικές τεχνικές και το ειδικό λεξιλόγιο για την περιγραφή της θεραπείας έχουν στόχο να κάνουν την διαδικασία απλή, κατανοητή και αποδεκτή ώστε να δημιουργηθεί μια σχέση που να βασίζεται στην ειλικρίνεια και στην εμπιστοσύνη.

8-4-2014 11-57-06 πμ

Πότε και γιατί πρέπει να μπει στη ζωή ενός παιδιού ο παιδοδοντίατρος; Είναι τα νεογιλά δόντια τόσο σημαντικά; Το φθόριο μας κάνει καλό ή κακό; Από ποιες ασθένειες κινδυνεύουν τα δοντάκια των μικρών μας και από ποια ηλικία είναι απαραίτητη η επίσκεψη στον παιδοδοντίατρο; Η ειδική γιατρός Άννα Μαρία Βιέρρου ανέλαβε να μας λύσει όλες τις απορίες.

Δείτε το βίντεο

Η Άννα Μαρία Βιέρρου είναι πρόεδρος της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας.

8-4-2014 11-56-34 πμ

Η Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία είναι ο επίσημος φορέας των Ελλήνων Παιδοδοντιάτρων. Σκοπός της Εταιρείας είναι η προαγωγή της Παιδοδοντιατρικής στην Ελλάδα και διεθνώς, με επιστημονικό και κοινωνικό έργο. Η ΕΠΕ ιδρύθηκε το 1961 και έχει βραβευτεί για την προσφορά της με Έπαινο από την Ακαδημία Αθηνών.

Επικοινωνία

Για κάθε σχόλιο ή ερώτησή σας, σχετικά με θέματα στοματικής υγείας των παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία απευθυνθείτε στη διεύθυνση: info@hspd.gr

Για κάθε σχόλιο ή ερώτησή σας, σχετικά με θέματα της εταιρείας απευθυνθείτε στον γραμματέα της Εταιρείας στην διεύθυνση: secretary@hspd.gr

Την κ. Άννα Μαρία Βιέρρου μπορείτε να βρείτε στο τηλέφωνο 210 6740843

infokids1