Τα παιδιά μαθαίνουν για τη θάλασσα και την οικολογία διασκεδάζοντας.
Την Κυριακή, 31 Μαρτίου, στις 11:30, το ελληνικό γραφείο της Greenpeace προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στην εκδήλωση “Πού πήγε το δελφίνι;” στο καφέ Μύρτιλλο, η οποία φέρνει κοντά παιδιά και συγγραφείς παραμυθιών, ενώ οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν μαθαίνοντας για τη θάλασσα και την οικολογία.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι συγγραφείς οικολογικών παραμυθιών Τζωρτζίνα Σπύρη (Ταξίδι στον Ωκεανό, εκδ. Διόπτρα) και Αμέρισσα Γιαννούλη (Το Απρόσμενο Ταξίδι ενός Σαλιγκαριού, εκδ. Φυλάτος), οι οποίες θα αφηγηθούν ιστορίες και θα μιλήσουν με τα παιδιά για ζητήματα που αφορούν τη θάλασσα, όπως:
-
Ποια η σημασία της θάλασσας στην ζωή μας και γιατί χρειάζεται να την προστατεύουμε;
-
Ποια πλάσματα ζουν σ’ αυτή;
-
Τι είναι οι “προστατευόμενες περιοχές” και ποια η σημασία τους;
-
Τι προβλήματα έχουν οι ελληνικές θάλασσες και ποιες θα μπορούσαν να είναι οι λύσεις τους;
-
Τι είναι η υπεραλίευση και πώς σχετίζεται με τις διατροφικές μας συνήθειες;
-
Πώς μπορούν τα παιδιά να αναπτύξουν οικολογική συνείδηση;
Θα κουβεντιάσουμε αυτά και άλλα πολλά, ενώ η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό δηλώστε συμμετοχή εδώ πριν εξαντληθούν
Γνωρίστε τις συγγραφείς:
Η Τζωρτζίνα Σπύρη, από το 2002, διδάσκει τις φυσικές επιστήμες μέσα από την τυπική και μη-τυπική εκπαίδευση σε διάφορες ηλικίες, από παιδιά προσχολικής ηλικίας έως και φοιτητές, ως Καθηγήτρια Πανεπιστημίου στο City University of New York, και ειδικεύεται στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και στη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Εργάζεται ως Υπεύθυνη Εκπαίδευσης και Έρευνας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, συνεργάζεται με την ΑΜΚΕ Πελαργός για την προστασία της Ελληνικής Άγριας Φύσης ως Διευθύντρια Εκπαίδευσης, είναι Διευθύντρια του Carbon Busters Ελλάδας και Υπεύθυνη Εκπαίδευσης Επιστημών της Φινλανδικής MKO Carbon Busters. Παράλληλα διδάσκει τη βιωσιμότητα και τη σύνδεση με τη Φύση σε φοιτητές του IST College. Πριν εισέλθει στον τομέα της εκπαίδευσης εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και σε διάφορα ινστιτούτα ανά τον κόσμο (Ολλανδία, Αμερική, Αγγλία) με ειδικότητα τη Χημική Ωκεανογραφία. Είναι μέλος της Επιτροπής για την Επικοινωνία και την Εκπαίδευση της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης (International Union for the Conservation of Nature) που καθιέρωσε την Κόκκινη Λίστα Απειλούμενων Ειδών, της International Zoo Educators Association και εκλεγμένο μέλος της Επιτροπής για την Εκπαίδευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων (European Association of Zoo and Aquaria). Η αγάπη της για τη φύση ξεκίνησε όταν ήταν παιδί και από τότε εργάζεται διαρκώς για να συνδέσει τους γύρω της με τη φυσική ομορφιά του πλανήτη μας και να τους εμπνεύσει να τη διατηρήσουν.
Η Αμέρισσα Γιαννούλη είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών, με εξειδίκευση στα Οικονομικά των Επιχειρήσεων και τα Χρηματοοικονομικά και M.Sc στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές, με εξειδίκευση στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Πολιτική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Διεθνές Κέντρο Έρευνας για το Περιβάλλον και την Οικονομία με επίκεντρο τις κοινωνικοοικονομικές μεθόδους αποτίμησης, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη διαχείριση του θαλάσσιου χώρου. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει ακαδημαϊκή έρευνα σε συνεργασία με τις εκδόσεις Cambridge University Press, Edward Elgar Publishing, Springer, Frontiers και IGI Global. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης από το 2016. Έχει δημιουργήσει, οργανώσει και συντονίσει πληθώρα δραστηριοτήτων μη τυπικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της περιλαμβάνουν την πολιτική οικολογία, την ριζοσπαστική πολιτική οικονομία, τα κοινά και την πολιτική συμμετοχή. Συμμετέχει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Degrowth: Ecology, Economy and Policy” που προσφέρεται από το Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ICTA-UAB) του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης και την ακαδημαϊκή ένωση Research & Degrowth αφιερωμένη στην έρευνα, την εκπαίδευση, την ευαισθητοποίηση και την οργάνωση εκδηλώσεων γύρω από την αποανάπτυξη. Είναι η εμπνευστής του έργου STEP Forward και του Youth Pool. Υπήρξε, επίσης, μέλος της Ελληνικής Ομάδας Εργασίας (2018-2019) στα πλαίσια του “Διαλόγου για τους νέους” της ΕΕ.
Διαβάστε επίσης:
Πώς να αντιμετωπίσετε τα υψηλά επίπεδα γύρης στην ατμόσφαιρα όταν υπάρχει αλλεργία;
Ελένη Μενεγάκη για την κόρη της Μαρίνα: «Το στερνοπουλάκι μου γίνεται σήμερα 9 χρόνων»