Αρχική Σχολή Γονέων Πού οφείλονται τα ξεσπάσματα θυμού των μικρών αγοριών;

Πού οφείλονται τα ξεσπάσματα θυμού των μικρών αγοριών;

tantrum-triggersΜήπως το παιδί σας είναι πολύ ζωηρό και θυμώνει εύκολα σε σημείο που εξαντλεί την υπομονή σας; Τα βακτήρια του εντέρου του ευθύνονται γι αυτό! Η αφθονία και η ποικιλία ορισμένων βακτηριδίων μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά ενός παιδιού, ιδιαίτερα των αγοριών, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο μελέτησαν τα μικρόβια του εντέρου των παιδιών ηλικίας μεταξύ 18-27 μηνών και διαπίστωσαν ότι εκείνα με τα περισσότερα γενετικά ποικιλόμορφα είδη βακτηρίων εκτίθενται πιο συχνά σε συμπεριφορές που σχετίζονται με την περιέργεια, την κοινωνικότητα και την παρορμητικότητα. Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι τα ευρήματα παρέχουν ενδείξεις για το πώς και πότε εμφανίζονται οι χρόνιες ασθένειες όπως η παχυσαρκία, το άσθμα, οι αλλεργίες και η νόσος του εντέρου.

"Υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι τα εντερικά βακτήρια αλληλεπιδρούν με τις ορμόνες του στρες. Αυτές είναι οι ίδιες ορμόνες που έχουν ενοχοποιηθεί για χρόνιες ασθένειες, όπως η παχυσαρκία και το άσθμα. Η ιδιοσυγκρασία ενός μικρού παιδιού μας δίνει μια καλή ιδέα για το πώς αντιδρούν στο στρες. Η πληροφορία αυτή σε συνδυασμό με την ανάλυση των μικροβίων του εντέρου τους θα μπορούσε τελικά να μας βοηθήσει να εντοπίσουμε ευκαιρίες για την πρόληψη χρόνιων προβλημάτων υγείας", αναφέρει η ερευνήτρια Dr. Lisa Christian.

Ο ερευνητής Dr. Michael Bailey που συμμετείχε επίσης στη μελέτη, πρόσθεσε: "Υπάρχει σίγουρα επικοινωνία μεταξύ των βακτηρίων στο έντερο και του εγκεφάλου. Ίσως τα παιδιά που είναι πιο εξωστρεφή να έχουν λιγότερες ορμόνες του στρες που επηρεάζουν το έντερο σε σχέση με τα ντροπαλά παιδιά ή ίσως τα βακτήρια βοηθούν στη μείωση της παραγωγής των ορμονών του στρες όταν το παιδί αντιμετωπίζει μια νέα κατάσταση".


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.