Αρχική Quiz Πού βρίσκεται ο μικρότερος ωκεανός του κόσμου;

Πού βρίσκεται ο μικρότερος ωκεανός του κόσμου;

climateΈχει λίγο μεγαλύτερη έκταση από τις Η.Π.Α και περιβάλλεται από την Ευρώπη, την Ασία, την Αμερική και τη Γροιλανδία. Το βαθύτερό του σημείο απέχει 4.665 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και βρίσκεται στην περιοχή του Βόρειου πόλου.

Ο Αρκτικός Ωκεανός, γνωστός, κυρίως παλαιότερα και ως Βόρειος Παγωμένος Ωκεανός, είναι ο μικρότερος και ο πιο ρηχός από τους πέντε ωκεανούς της γης! Το μεγαλύτερο μέρος του καλύπτεται με πάγο τους περισσότερους μήνες του χρόνου, ενώ η μέση θερμοκρασία του σπάνια ξεπερνά τους 0 βαθμούς. Οι σήραγγες εντός του θαλάσσιου πάγου φιλοξενούν φύκια, σκώληκες και άλλους οργανισμούς που βοηθούν στη διατήρηση της ζωής κάτω από τους πάγους.

The Arctic Ocean tourism destinationsΜε το λιώσιμο των πάγων δημιουργούνται λίμνες στις κορυφές των παγόβουνων , οι οποίες με τη σειρά τους εξελίσσονται σε βιολογικές κοινότητες.

Όταν λιώνουν οι πάγοι, οργανισμοί και θρεπτικά συστατικά απελευθερώνονται στο νερό, κάτι που προκαλεί την ανάπτυξη άλγης κάτω από τον πάγο. Τα φύκια που δημιουργούνται, αποτελούν τροφή για το πλαγκτόν, το οποίο με τη σειρά του είναι τροφή για τα ψάρια, τα καλαμάρια και τις φάλαινες, ενώ μερικά από τα μεγαλύτερα πλάσματα αποτελούν τροφή για τις πολικές αρκούδες που ζουν εκεί.

Και όπως σε κάθε βιολογική αλυσίδα, έτσι κι εδώ, όταν πλάσματα κάτω από την επιφάνεια του πάγου, πεθάνουν, βυθίζονται στον ωκεανό και παρέχουν τροφή σε σφουγγάρια, θαλάσσιες ανεμώνες και άλλα οικόσιτα πλάσματα, τα οποία όταν μεγαλώσουν, γίνονται τροφή για ψάρια και φάλαινες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.