Αρχική Infokids Αποδράσεις Ταξίδια Πράσινα πάρκα στην Αθήνα: Άλσος Συγγρού για υπέροχες ποδηλατάδες, πικ νικ και βόλτες!

Πράσινα πάρκα στην Αθήνα: Άλσος Συγγρού για υπέροχες ποδηλατάδες, πικ νικ και βόλτες!

1

Θέλετε να κάνετε ένα ωραίο περίπατο η πικ νικ κάτω από τα δέντρα, μέσα στο κέντρο της Αθήνας;

Ένας καταπράσινος πνεύμονας στα βόρεια προάστια, δίπλα στη λεωφόρο Κηφισίας, στο Μαρούσι, σύνορα με Μελίσσια, μας περιμένει να τον απολαύσουμε.

Σε μια  έκταση σχεδόν 1000  στρεμμάτων, με πεύκα στο μεγαλύτερο μέρος, έτοιμα λες από καιρό να μας υποδεχτούν να κάνουμε μια βόλτα και να οργανώσουμε παιχνίδια και πικ νικ.

Διαθέτει φυσικές πηγές νερού και πλούσια βλάστηση, στην οποία κυριαρχεί ακόμα και σήμερα ο μεσογειακός πευκώνας.

Με την αγορά του κτήματος από τον Ανδρέα Συγγρό, που εκτιμάται ότι έγινε γύρω στο 1880, άνοιξε μια νέα σελίδα στην ιστορία του χώρου, η οποία πρέπει να αποτελέσει πεδίο έρευνας και αντικείμενο μελέτης νεότερων ιστορικών πολλών ειδικοτήτων, καθώς αφορά στην αρχιτεκτονική, στην εκπαίδευση και στην εξέλιξη της γεωργίας στη νεότερη και σύγχρονη Ελλάδα . Τώρα ανήκει στο Ινστιτούτο Γεωργικών Επιστημών.

Στο Δάσος Συγγρού στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του ΙΓΕ (γραφεία, αίθουσες διδασκαλίας, θερμοκήπια, καλλιέργειες, πάρκινγκ), τα σχολεία των Αναβρύτων, ένα ΙΕΚ και ένα ΤΕΕ για γεωργική εκπαίδευση, η διατηρητέα Βίλλα Συγγρού και ο διατηρητέος Αγ. Ανδρέας.

Ώρες επισκέψεως: Από την ανατολή έως την δύση του ηλίου.

2

Εθελοντισμός

Η Εθελοντική Πρωτοβουλία είναι μια ομάδα εθελοντών η οποία από το 1990 μέχρι σήμερα, καθαρίζει εθελοντικά το δάσος δύο φορές τον χρόνο (φθινόπωρο και άνοιξη), ενώ έχει φυτέψει, ποτίσει και περιποιηθεί (πότισμα, κλάδεμα, ξεχορτάριασμα κ.α.) πάνω από 5.000 δέντρα σε διάφορες περιοχές του Δάσους.

Εάν επιθυμείτε κι εσείς να συμμετέχετε στις εθελοντικές δράσεις της, μπορείτε να επικοινωνήστε με τον Τάκη Μηλιό στο 210 8065 003

3

Φωτογραφίες από τις 50 αποχρώσεις του πράσινου!

Αυτή τη φορά, οι Φίλοι Δάσους Συγγρού διαλέξαν τη φωτογραφική ματιά του Αντρέα Θεολογίτη. Υπέροχες φωτογραφίες με εξαιρετική ανάλυση που μπορείτε να απολαύσετε κι εσείς.

Ακολουθήστε  το δικό του ταξίδι με “άλλη ματιά” πατώντας εδώ!

4

Το σίγουρο είναι πως δεν θα βαρεθείτε: υπάρχουν  μονοπάτια για περιπάτους ή ποδηλασία. Υπάρχουν ακόμα γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδα μπάσκετ και γήπεδο βόλεϊ και χώροι για ξεκούραση και ένα μικρό ύπνο!

Τι άλλο;

-Πάρκινγκ θα βρείτε στην είσοδο από Κηφισίας και χώρο στάθμευσης στην είσοδο από Μελίσσια.

-Το κτήμα είναι περιφραγμένο, ωστόσο όταν σουρουπώνει να είστε προσεκτικοί.

-Θα βρείτε αρκετό νερό! Υπάρχουν βρύσες στο πάνω μέρος του άλσους σε δυο σημεία: κοντά στην έπαυλη και στην αυλή του Πειραματικού Γυμνασίου. Ωστόσο ένα παγούρι, δεν έβλαψε ποτέ κανένα!

-Δεν υπάρχει τουαλέτα ή καντίνα, φέρτε από το σπίτι!

Στο Άλσος Συγγρού λειτουργούν ακόμη: Γεωργική βιβλιοθήκη, Τράπεζα σπόρων, Βοτανικός κήπος.

-Και αφού φτάσατε μέχρι εδώ μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το παρεκκλήσι του Αγίου Ανδρέα!

Περισσότερες πληροφορίες για το κτήμα Συγγρού εδώ!

Ακολουθείστε στο Fb πατώντας εδώ!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.