Αρχική Περιβάλλον Πράσινο σπίτι: Ο Δεκάλογος του Οικολογικού Μαγειρέματος

Πράσινο σπίτι: Ο Δεκάλογος του Οικολογικού Μαγειρέματος


1. Επιλέγουμε επαγωγικές εστίες. Είναι περισσότερο ενεργειακά αποδοτικές συγκριτικά με άλλου είδους εστίες π.χ. κεραμικές, καθώς η ενέργεια μεταφέρεται απευθείας στο σκεύος, χωρίς να χρειάζεται να θερμανθεί πρώτα η εστία.

2. Όταν μαγειρεύουμε, τα σκευή να είναι πάντα σκεπασμένα με το καπάκι τους. Όχι μόνο γλιτώνουμε χρόνο αλλά καταναλώνουμε και λιγότερη ενέργεια

3. Να μαγειρεύουμε σε μέση θερμοκρασία. Εάν έχουμε να ετοιμάσουμε, για παράδειγμα, 3 φαγητά φούρνου που απαιτούν διαφορετική θερμοκρασία, επιλέγουμε τη μέση θερμοκρασία για να ψήσουμε και τα 3 φαγητά μαζί την ίδια ώρα.

4. Να χρησιμοποιούμε πάντα σκεύη που εφαρμόζουν στις εστίες. Απορροφούν τη μέγιστη θερμότητα μειώνοντας το ποσοστό της ενέργειας που χάνεται. Επιπλέον διατηρούμε καθαρό το φούρνο και τις εστίες για καλύτερη απόδοση.

5. Επιλέγουμε  τη ρύθμιση για ψήσιμο όπου αυτό είναι δυνατόν. Καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και δεν απαιτεί προθέρμανση.

6. Δεν πρέπει να ανοίγουμε το φούρνο όταν είναι σε λειτουργία. Κάθε φορά που ανοίγουμε το φούρνο για να ελέγξουμε το φαγητό, η θερμοκρασία του πέφτει κατά 20-40 βαθμούς. Χρησιμοποιούμε εναλλακτικά ένα χρονόμετρο.

7. Δεν πρέπει να προθερμαίνουμε το φούρνο. Όταν το φαγητό απαιτεί περισσότερο από μία ώρα ψήσιμο, δεν χρειάζεται να προθερμαίνουμε το φούρνο.

8. Μην ξεχνάμε  να σβήνουμε πάντα το φούρνο, όταν το φαγητό είναι έτοιμο.

9. Χρησιμοποιούμε όσο το δυνατό λιγότερο νερό όταν μαγειρεύουμε. Για παράδειγμα, χρειάζεστε μόνο 125 έως 250 ml για να μαγειρέψουμε λαχανικά ή πατάτες.

10. Καθαρίζουμε αμέσως το φούρνο. Εάν ο φούρνος έχει πρόγραμμα αυτόματου καθαρισμού, ξεκινάμε ενώ είναι ακόμα ζεστός αμέσως μετά τη χρήση του. Έτσι θα απαιτηθεί λιγότερη ενέργεια για να επιτευχθεί η απαιτούμενη θερμοκρασία


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.