Αρχική Περιβάλλον Πρεμιέρα για τον πρώτο βυθιζόμενο κάδο που χωράει σκουπίδια 40 συμβατικών

Πρεμιέρα για τον πρώτο βυθιζόμενο κάδο που χωράει σκουπίδια 40 συμβατικών

9BC87ABF06BCEBA61D72D2B882870EB6

Μία θετική είδηση ανακοινώθηκε σήμερα και αφορά στην αποσυμφόρηση του δήμου Αθηναίων από τα σκουπίδια.

Ο πρώτος βυθιζόμενος κάδος συλλογής απορριμμάτων στον δήμο Αθηναίων, στην πλατεία Αγίου Θωμά, στο Γουδί τέθηκε σε λειτουργία και ουσιαστικά αντικαθιστά περίπου 40 συμβατικούς κάδους, ενώ χωράει 20 κυβικά μέτρα συμπιεσμένων σκουπιδιών.

Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται κατά 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω ΕΣΠΑ, προβλέπει την τοποθέτηση συνολικά είκοσι ακόμη βυθιζόμενων κάδων στον δήμο της Αθήνας.

Ο κάδος, βρίσκεται 3,5 μέτρα κάτω απ’ τη γη και λειτουργεί με μηχανισμό ανύψωσης. Το ωφέλιμο της χρήσης του είναι ότι στα σημεία όπου συσσωρεύονται μεγάλοι όγκοι απορριμμάτων, θα διασφαλίζεται η καθαριότητα και θα αποφεύγεται η δυσοσμία, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι κάδοι λειτουργούν με σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου πληρότητας, έτσι θα ενημερώνεται η υπηρεσία Καθαριότητας για να προγραμματίζεται η αποκομιδή των σκουπιδιών, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος.

Τις επόμενες ημέρες θα έχει τοποθετηθεί ο δεύτερος κάδος στη διασταύρωση των λεωφόρων Μεσογείων και Β. Σοφίας και θα ακολουθήσει η τοποθέτηση στις οδούς Παπαδά και Άντερσεν, Αιγινήτου και Σισσίνη, Κωνσταντινουπόλεως και Βουτάδων, στην Υμηττού, στα τρία νεκροταφεία του δήμου και στην πλατεία Κουμουνδούρου, ενώ γίνονται προσπάθειες, να τοποθετηθούν κάδοι και στις πλατείες Αγίου Παντελεήμονα και Αττικής.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.