Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Πρέπει ένα παιδί να αδειάζει το πιάτο του;

Πρέπει ένα παιδί να αδειάζει το πιάτο του;

150_1_mg_7827"Όταν ένα αδύνατο παιδί λέει χόρτασα, αλλά εμείς θεωρούμε ότι δεν έχει φάει αρκετά, να το πιέζουμε να τελειώσει το φαγητό του, ή όχι;". Πρόκειται για μια από τις πιο συχνές απορίες των μαμάδων σχετικά με τη διατροφή των παιδιών. Διαβάστε τι μάς συμβουλεύει να κάνουμε η διαιτολόγος - διατροφολόγος Ελίζα Τζόβα.

Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, θα ήταν καλό το παιδί να συνδέσει τη διαδικασία του γεύματος με θετικά και ευχάριστα συναισθήματα και, σίγουρα, η πίεση προκειμένου να τελειώσει το φαγητό του και να αδειάσει το πιάτο του δεν είναι η πιο σωστή τακτική που μπορείτε να ακολουθήσετε.

dad-and-child-eatingΝα θυμάστε ότι η όρεξη των παιδιών έχει διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και είναι πολύ πιθανό να μη μπορούν να φάνε ολόκληρο το γεύμα τους διότι η όρεξή τους απλώς δε συμβαδίζει με τις ώρες που τρώει η οικογένεια. Μάλιστα, πολύ συχνά, οι γονείς έχουν την τάση να υπερεκτιμούν την ποσότητα του φαγητού που πραγματικά χρειάζεται να καταναλώσει ένα παιδί, με αποτέλεσμα να τους σερβίρουν πολύ μεγάλες μερίδες που είναι σχεδόν αδύνατον να καταναλώσουν.

Μην ανησυχείτε λοιπόν κάθε φορά που περισσεύει φαγητό μέσα στο πιάτο τους. Εσείς, φροντίστε να τους παρέχετε τακτικά μέσα στη μέρα υγιεινά και ισορροπημένα γεύματα και αφήστε τα καταναλώσουν όση ποσότητα αυτά επιθυμούν. Μην ξεχνάτε επίσης να σερβίρετε στα παιδιά μικρές μερίδες, ανάλογες με την ηλικία τους και να είστε σίγουροι πως στην περίπτωση που επιθυμούν μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού, απλώς θα σας το ζητήσουν!

Τζόβα Ελίζα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
http://www.nutrimed.gr/homepage/index.html


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.