Αρχική InfoMommy Υγεία Πρέπει ή δεν πρέπει να τρώμε τη φλούδα από τα φρούτα;

Πρέπει ή δεν πρέπει να τρώμε τη φλούδα από τα φρούτα;

Apple

Οι φλούδες των φρούτων, περιέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που θωρακίζουν τον οργανισμό μας και μας προστατεύουν από πολλές σοβαρές ασθένειες. Η φλούδα έρχεται σε επαφή με την υπεριώδη ακτινοβολία, εγκλωβίζοντας θρεπτικές ουσίες και στοιχεία.

Είναι λοιπόν δεδομένο ότι πρέπει να καταναλώνουμε τις φλούδες προκειμένου να εκμεταλλευτούμε τα θρεπτικά οφέλη τους.

Αν τα φρούτα είναι πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας, πλύντε τα με τρεχούμενο νερό – όχι σε λεκάνη, και βουρτσίστε τα με ειδική μαλακή βούρτσα. Προκειμένου να απομακρύνετε τα παράσιτα που υπάρχουν από το χώμα της καλλιέργειας, πλύντε τα με ξύδι και νερό, σε αναλογία 1:2.

Αν όμως τα φρούτα είναι αμφίβολης προέλευσης ή συμβατικής καλλιέργειας, δηλαδή είναι καλυμμένα με κερί κι ενδέχεται να έχουν φυτοφάρμακα, η φλούδα δεν πρέπει να καταναλώνεται. ΘΑ πρέπει οπωσδήποτε να τα σαπουνίζετε, μετά να αφαιρείτε τη φλούδα και μετά να ξανασαπουνίζετε τα χέρια σας ώστε ν’ απομακρύνετε ίχνη από φυτοφάρμακα.

candied-orange-cake-slice

Προσέξτε κι όταν χρησιμοποιείτε τριμμένη φλούδα (πορτοκαλιού, λεμονιού, μανταρινιού….) για να δώσετε άρωμα και γεύση στα γλυκά σας. Συνηθίζουμε να προσθέτουμε τριμμένες ή τμήματα από φλούδες, ειδικά στη ζαχαροπλαστική (κέικ, χαλβά, σιρόπια). Αν η φλούδα προέρχεται από φρούτα αμφίβολης προέλευσης ή συμβατικής καλλιέργειας, να το αποφεύγετε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.