“Πρέπει να γίνει στα σχολεία ειδική εκπαίδευση των παιδιών για τον κορωνοϊό” – Η συμβουλή του Τσιόδρα στους 17άρηδες

Η ομότιμη καθηγήτρια Παθολογίας του ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου, στο πλαίσιο ραδιοφωνικής της συνέντευξης στα Παραπολιτικά πρότεινε να γίνει εντατική ενημέρωση των μαθητών στο σχολείο για τον κορωνοϊό και για τους τρόπους προστασίας του πληθυσμού.

«Πρέπει να καταλάβουν και οι νεότεροι ότι και εκείνοι μπορεί να νοσήσουν πολύ σοβαρά αλλά εκτός από αυτό η ευθύνη τους έγκειται στο ότι όσο νεότερος είσαι τόσο αυξάνει την πιθανότητα να είσαι ασυμπτωματικός αλλά να κολλάς όλους τους γύρω σου. Για αυτό νομίζω ότι στα σχολεία και στα πανεπιστήμια θα πρέπει να γίνει ειδική εκπαίδευση των νέων και ίσως πρέπει να βρούμε άλλες μορφές κλειδιά που θα ανοίξουν τον συναισθηματικό κόσμο των νέων ανθρώπων», τόνισε η καθηγήτρια Παθολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι μια αντίστοιχη πρόταση είχε καταθέσει και ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, εκφράζοντας την άποψη ότι η επιστροφή των μαθητών στα θρανία να μην συνδυαστεί με “κάλυψη της ύλης” αλλά με ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και εμπλοκής των μαθητές με όλες τις διαστάσεις του κορωνοϊού, σε μια προσπάθεια να υπάρξει σαφής, έγκυρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση των παιδιών για θέματα που άππτονται της πανδημίας.

Η συμβουλή του Τσιόδρα στους 17άρηδες

Μήνυμα στους νέους και δη στους 17άρηδες-18άρηδες που τον τελευταίο καιρό παρατηρείται κατά γενική ομολογία ότι δεν τηρούν τα μέτρα προσπάθησε να στείλει κατά την χθεσινή  έκτακτη ενημέρωση της Τρίτης ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. 

Ειδικότερα, ο καθηγητής Τσιόδρας ανέφερε τα εξής: “Ξέρετε και εγώ αν ήμουν 17 χρόνων θα είχα μια αμφισβήτηση προς τους πάντες γύρω μου, Ο νέος αμφισβητεί πολύ εύκολα τα πράγματα. Θέλει να πατάει σε στέρεο έδαφος και είναι δύσκολο καμιά φορά να γίνει αυτό. Άρα θεωρώ ότι όντως μια ειδική επικοινωνιακή στρατηγική που αφορά τους νέους έχει νόημα, η οποία θα έχει ενιαίο μήνυμα και δεν θα βασίζεται περισσότερο στην τιμωρία αλλά στη συναίνεση.