«Πρέπει να πιστέψετε πως δεν είμαι βιαστής» – H ποινή στον 74χρονο που κατηγορείται ότι βίαζε τα εγγόνια του

Θεσσαλονίκη: Η ποινή στον 63χρονο που βίαζε την 8χρονη ανιψιά του - Η ζωγραφιά που αποκάλυψε τη φρίκη

Παρέμεινε η ποινή κάθειρξης των 29 ετών στον 74χρονο – σήμερα – που κατηγορείται για το βιασμό των εγγονιών του, υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο τον Ιούνιο του 2018.

Ποινή κάθειρξης 29 ετών στον 74χρονο που κατηγορείται ότι βίαζε τα εγγόνια του

Με ομόφωνη απόφασή του, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας διατήρησε την ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα από το ΜΟΔ Άμφισσας, χωρίς να αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του προηγούμενου σύννομου βίου αλλά και της καλής διαγωγής μετά την πράξη. Επισημαίνεται ότι εκτιτέα ποινή είναι τα 20 έτη.

«Πρέπει να πιστέψετε πως δεν είμαι βιαστής»

Όπως και στη δίκη σε πρώτο βαθμό ο 74χρονος υποστήριξε ότι είναι αθώος και επικαλέστηκε το στοιχείο ότι δε βρέθηκε δικό του DNA στα παιδιά. Από την άλλη τόσο οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας όσο και τα λοιπά στοιχεία, όπως οι πραγματογνωμοσύνες ψυχολόγων και η ιατροδικαστική έκθεση, πιστοποιούν την κακοποίηση των παιδιών, σύμφωνα με το Δικαστήριο. Σε αυτά που ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα ξεχωρίζουν οι περιγραφές για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρισκόντουσαν τα δύο παιδιά ηλικίας 7 και 9 ετών, ειδικά μετά το χαμό της προγιαγιάς τους.

Οι μάρτυρες μίλησαν με λεπτομέρειες για την κατάσταση του κοριτσιού, που πήγαινε στο σχολείο ατημέλητο

Είχε θυμό μέσα του, είπαν στο δικαστήριο και ανέλυσαν τι τους έλεγε η μικρή για τον παππού της και με ποιο τρόπο ασελγούσε στο κορμάκι της.

Ο κατηγορούμενος απεύθυνε ερωτήσεις στους μάρτυρες, ενώ κατά την διάρκεια διακοπής της διαδικασίας, απευθυνόμενος σε αυτούς, είπε πως ο ίδιος δεν έχει κάνει μήνυση σε κανέναν και ότι ο Θεός θα είναι ο τελικός κριτής.

«Πρέπει να πιστέψετε πως δεν είμαι βιαστής» είπε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος ξεκινώντας την απολογία του.

«100 φορές και αν ορκιστώ δεν θα με πιστέψετε» τόνισε ο κατηγορούμενος και η πρόεδρος του απάντησε:«Δεν είναι ότι δεν σας πιστεύουμε, υπάρχουν όμως αντικειμενικά στοιχεία.»

Στην αγόρευσή του ο κύριος εισαγγελέας είπε πως σε μια τέτοια υπόθεση, με αυτά τα στοιχεία δεν μπορεί να υπάρξει άλλη απόφαση από αυτή που πήρε το πρωτόδικο δικαστήριο. Ο συνταξιούχος δικηγόρος θα πάρει και πάλι τον δρόμο για την φυλακή.

Διαβάστε επίσης:

«Αν δεν τους φώναζα, το παιδί θα το είχαν τελειώσει»: Σοκαριστική περιγραφή για τον ξυλοδαρμό 16χρονου στον Αγ. Στέφανο

Αυτό είναι το μυστικό για να γίνει το διάβασμα των παιδιών, παιχνιδάκι!

Κάτια Ζυγούλη: «Είπα ναι στον γάμο μετά από τέσσερα παιδιά, τότε το πήρα απόφαση» (video)