Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας πριν αγγίξουμε ένα νεογέννητο;

Πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας πριν αγγίξουμε ένα νεογέννητο;

19-babyΔεν υπάρχει λόγος να κρατάμε ένα υγιές μωρό μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο. Ωστόσο, τα νεογέννητα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε ιούς και βακτήρια, επομένως καλό θα ήταν να μην έρχονται σε επαφή με άρρωστα άτομα. Θα πρέπει να προστατεύετε το μωράκι σας από άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα κρυώματος, όπως βήχα, ρινική καταρροή ή πυρετό. 

Δεδομένου ότι οι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν ότι είναι άρρωστοι μπορούν να μεταφέρουν μικρόβια, οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι είναι σωστό και καθόλου αγενές να τους προτρέπετε να πλένουν τα χέρια τους προτού αγγίξουν το μωρό σας. Ακόμα κι αν δεν παρουσιάζουν συμπτώματα της ασθένειας, δεν μπορούν να είναι σίγουροι ότι δεν έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που είναι άρρωστος. Εξάλλου, μερικοί ιοί μπορούν να ζήσουν μέχρι και 8 ώρες έξω από το σώμα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.