Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Πρέπει να συνεχίσω το χάπι για τον υποθυρεοειδισμό στην εγκυμοσύνη;

Πρέπει να συνεχίσω το χάπι για τον υποθυρεοειδισμό στην εγκυμοσύνη;

pregnant-woman-chiaΟι γυναίκες που έχουν υποθυρεοειδισμό δεν παράγουν αρκετή ορμόνη θυρεοειδούς για να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού τους και γι΄αυτό χρειάζεται να παίρνουν ορμόνη θυρεοειδούς σε χάπι. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι θυρεοειδικές ορμόνες της μαμάς πρέπει να καλύψουν και τις ανάγκες του αναπτυσσόμενου εμβρύου, ιδιαίτερα στο πρώτο μισό της κύησης. Αν, λοιπόν, η έγκυος γυναίκα δεν έχει έχει επαρκείς ορμόνες, το έμβρυο μπορεί να έχει διαταραχές ιδιαίτερα στην εγκεφαλική ανάπτυξη και λειτουργία του.

Οι γυναίκες, λοιπόν, που έχουν υποθυρεοειδισμό, όχι μόνο πρέπει να συνεχίσουν την ορμόνη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, άλλα συχνά χρειάζεται και να αυξήσουν τη δόση που παίρνουν κατά 30-50%. Αν έχετε υποθυρεοειδισμό και μάθετε ότι είστε έγκυος πρέπει αμέσως να κάνετε εξετάσεις αίματος και να επικοινωνήσετε με τον ενδοκρινολόγο σας. Επίσης, αν σχεδιάζετε μια εγκυμοσύνη συζητήστε με τον ιατρό σας ποιά πρέπει να είναι τα ιδανικά επίπεδα της θυρεοειδοτρόπου ορμόνης για να ευνοηθεί η σύλληψη.

Άρης Τσιγκρής, Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος
Νικ. Πλαστήρα & Θησέως, Μαρούσι
Τηλέφωνο ιατρείου: 210 6144080
www.draristsigris.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter