Πρέβεζα: Γονείς βάζουν σε κίνδυνο τα παιδιά τους σε παιδική χαρά χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας

mpwvdedd1Μήπως τελικά η κριτική που ασκείται κατά καιρούς για διάφορα ζητήματα στους έχοντες την ευθύνη της δημοτικής αρχής αυτής της πόλης και των περιχώρων της δεν θα πρέπει να αφορά μόνο αυτούς αλλά και όλους εμάς; Και δικαιολογώντας τα παραπάνω ας ρίξουμε μια ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν και δημοσίευσε το pamepreveza.gr.

Ο λόγος για την παιδική χαρά στην πλατεία Ανδρούτσου. Μια παιδική χαρά που κατά καιρούς έχει γίνει το επίκεντρο αρνητικών σχολίων και δημοσιευμάτων μιας και στο παρελθόν δεν παρουσίαζε και την καλύτερη – ασφαλέστερη εικόνα. Το τελευταίο διάστημα γίνεται μια προσπάθεια αναβάθμισης της. Καινούργια παιχνίδια, νέες βάσεις στήριξης και πλαστικό χόρτο. Θα πρέπει να είναι η πρώτη παιδική χαρά, που όταν ολοκληρωθεί θα αποτελεί πρότυπο στην πόλη μας. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και δεν έχει ανοίξει για το κοινό.

mpwvdedd2

Το μαρτυρούν εξάλλου οι πινακίδες που υπάρχουν και δεν είναι μόνο μία. Αρκετές σε όλες τις πλευρές της. Αλλά και κάποια από τα παιχνίδια που μέχρι πριν λίγες μέρες έφεραν ακόμα ταινίες και νάιλον συσκευασίας και πολύ εύκολα θα διαπίστωνε κάποιος ότι δεν είναι έτοιμα προς χρήση.

Φαίνεται όμως πως για αρκετούς αυτά αποτελούν ψιλά γράμματα.

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά σήμερα Κυριακή αλλά και τις προηγούμενες μέρες ήταν γεμάτη από παιδιά. Και μαζί οι συνοδοί – γονείς τους.

Και οι απαγορευτικές πινακίδες εκεί:

Απαγορεύεται η είσοδος και η χρήση του χώρου – Η παιδική χαρά δεν έχει πιστοποιητικό καταλληλότητας

Απαγορεύεται η είσοδος. Δεν έχουν στεγνώσει οι κόλλες (=εννοεί του πλαστικού τάπητα). Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!

Και η παιδική χαρά γεμάτη.

mpwvdedd3

Αγνοώντας την προειδοποίηση για το γεγονός ότι ο χώρος δεν είναι έτοιμος. Ποιος νοιάζεται εξάλλου!!! Και μετά, όταν θα ξεκολλήσει ο τάπητας, γιατί θα ξεκολλήσει, αφού έγινε χρήση του χώρου πριν στεγνώσει, θα ωρύονται οι γονείς και θα διαμαρτύρονται γιατί ο δήμος δεν τα φτιάχνει. Την απάντηση ας τη δώσουν οι ίδιοι.

Και από την άλλη. Το βασικότερο!!!

Αφήνουν και παίζουν τα παιδιά τους σε παιδική χαρά που δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει πιστοποιητικό καταλληλότητας, που σημαίνει δεν έχουν ελεγχθεί τα παιχνίδια και γενικά οι εγκαταστάσεις της, από την αρμόδια επιτροπή.

Και αν γίνει κάποιο ατύχημα, κάτι που το απευχόμαστε όλοι βέβαια, πώς θα δικαιολογηθεί ο γονέας που είναι υπαίτιος για την όποια κατάληξη, επιτρέποντας στο παιδί του να παίξει σε χώρο που απαγορεύεται η είσοδος;