Πρέβεζα: Οι γονείς δωρίζουν τα όργανα του 13χρονου που έμεινε εγκεφαλικά νεκρός από τροχαίο

Την γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του 13χρονου γιου τους, που χθες αργά το απόγευμα παρασύρθηκε από αυτοκίνητο κοντά στο σπίτι του, ενώ έκανε ποδήλατο, στην οδό Λασκαράτου στην Πρέβεζα πήραν οι γονείς.

Οι νεφροί ,το ήπαρ και οι πνεύμονες  είναι τα “δώρα ζωής” τους 13χρονου παιδιού σε ασθενείς σε Ελλάδα και  Γερμανία.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του δότη  ευχαριστώντας παράλληλα τους ξεχωριστούς  αυτούς  γονείς για το μεγαλείο ψυχής που επέδειξαν την ώρα της ανείπωτης και  βαθιάς  οδύνης  τους για την απώλεια του λατρεμένου τους προσώπου , αφού με την πράξη δωρεάς έδωσαν ελπίδα και ζωή σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Το χρονικό της υπόθεσης:

Οι γονείς αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του άτυχου παιδιού τους που από νωρίς το πρωί ανακοινώθηκε ότι είναι εγκεφαλικά νεκρό στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.
Ο 13χρονος εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χατζηκώστα το απόγευμα της Πέμπτης.  Το άτυχο αγόρι επέστρεφε με το ποδήλατό του στο σπίτι του, όταν παρασύρθηκε υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες από διερχόμενο αυτοκίνητο και χτύπησε στο παμπρίζ. Το παιδί μεταφέρθηκε χωρίς σφιγμό στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, όμως ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, ανατάχθηκε και μεταφέρθηκε κατευθείαν στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα. Δυστυχώς σήμερα οι γιατροί ανακοίνωσαν πως το αγόρι είναι εγκεφαλικά νεκρό.