Αρχική Νέα Πριγκίπισσες της Disney συμμετέχουν σε αμφιλεγόμενη εκστρατεία κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Πριγκίπισσες της Disney συμμετέχουν σε αμφιλεγόμενη εκστρατεία κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

2437001_origΗ ομολογία ενός παιδιού που έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στην οικογένεια είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία.

Ένας καλλιτέχνης με το ψευδώνυμο Saint Hoax χρησιμοποίησε πριγκίπισσες της Disney, προκειμένου να προτρέψει τα νεαρά θύματα να μιλήσουν ανοιχτά για αυτό που τους συνέβη.

“Στόχος της καμπάνιας είναι να ενθαρρύνει τα θύματα να καταγγείλουν περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, προκειμένου οι αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μη συμβεί ξανά κάτι τέτοιο”, δήλωσε ο καλλιτέχνης από τη Μέση Ανατολή.

320407_origΟι φωτογραφίες απεικονίζουν την πριγκίπισσα Aurora από την Ωραία Κοιμωμένη, την Ariel από τη Μικρή Γοργόνα και την Jasmine από τον Aladdin, οι οποίες αναπτύσσουν -χωρίς τη θέλησή τους φυσικά- μία περίεργη σχέση με τον πατέρα τους.

Ο καλλιτέχνης προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να προσελκύσει σημαντικές οργανώσεις για να προσφέρει τις φωτογραφίες του προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Έτσι, αποφάσισε να τις δημοσιεύσει ο ίδιος και αμέσως μια σειρά από ιδρύματα για την καταπολέμηση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και αιμομιξίας έσπευσαν να τις αναπαράγουν.

2475705_origΗ καμπάνια έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων με τους επικριτές να την χαρακτηρίζουν "ανατριχιαστική και ενοχλητική" και τους υποστηρικτές να αναφέρουν ότι "το νόημα της καμπάνιας είναι πραγματικά σπουδαίο. Λόγω της εξοικείωσης των παιδιών με τους χαρακτήρες της Disney, οι εικόνες αυτές είναι ανατριχιαστικές και άβολες, το οποίο είναι ακριβώς το ζητούμενο".

Μία ημέρα μετά τη δημοσίευση τους, οι φωτογραφίες έχουν ήδη βοηθήσει ένα νεαρό κορίτσι να βρει το θάρρος να καταγγείλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του πατέρα της προς εκείνη. “Δεν έχετε ιδέα πόσο χαίρομαι που η εκστρατεία ευαισθητοποίησης έχει αποτέλεσμα. Αν οι φωτογραφίες μου θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ζωή ενός ατόμου, τότε αξίζει πραγματικά τον κόπο”.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.