«Πριγκηπόπουλο / Βασιλόπουλο»: Γιατί οι γονείς ισχυρίζονται ότι ο Νίκος Φίλης τους απαγορεύει να προσφωνούν έτσι τα παιδιά τους;

Τις τελευταίες ώρες σάλος έχει ξεσπάσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και στους κόλπους των γονιών με τις υποδείξεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη στο «Παιδαγωγικό Κώδικα Δημοκρατικού Ανθρωπισμού» που αποτελεί το νέο οδηγός συμπεριφοράς των μαθητών εντός σχολικού περιβάλλοντος.  Σε αυτόν εμπεριέχονται πλείστες ρηξικέλευθες ιδέες, όπως η υπογραφή «Συμβολαίου Τιμής» από τα παιδιά στο σχολείο, το οποίο σκοπό έχει να αναδείξει την αντίληψη που πρέπει να καλλιεργηθεί στο παιδί πως το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι του.

Ειδικότερα, οι ενστάσεις των γονιών εγείρονται αναφορικά με την φημολογούμενη απαγόρευση των φράσεων «πριγκηπόπουλο» και «βασιλόπουλο»  που χρησιμοποιούνται από τους γονείς ως ένδειξη αγάπης προς τα παιδιά τους. Όπως θα δείτε παρακάτω στο σχετικό απόσπασμα, εντός αυτού του κώδικα συμπεριλαμβάνεται το εξής:

Το παιδί καθενός είναι μοναδικό και ξεχωριστό για τον ίδιο. Ωστόσο, είναι ένα παιδί ανθρώπων όπως κάθε παιδί ανθρώπων: Διαφορετικό αλλά ίσο, και όχι πριγκίπισσα ή βασιλόπουλο.

Η εν λόγω πρόταση πυροδότησε αντιδράσεις με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να θεωρούν ότι πρόκειται για κάποιου είδους άτυπης σύστασης να  πάψουν να θεωρούν  -και βεβαίως  να προσφωνούν-  τα παιδιά τους σαν «πριγκίπισσες» και «βασιλόπουλα»!
Σας παραθέτουμε και το σχετικό απόσπασμα του κειμένου ούτως ώστε να διαπιστώσετε και εσείς την ορθότητα των γεγονότων:
απαγορευμένες λέξεις πριγκηπόπουλο και βασιλόπουλο