Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Πριν από μερικές εβδομάδες είχα μια αποβολή. Πόσο πιθανό είναι να ξανασυμβεί;

Πριν από μερικές εβδομάδες είχα μια αποβολή. Πόσο πιθανό είναι να ξανασυμβεί;

Σε περίπτωση που η αποβολή συμβαίνει πρώτη φορά, η πιθανότητα μιας επόμενης αποβολής είναι πολύ μικρή. Ο Αλέξανδρος Αρμενιάκος, Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος, υπενθυμίζει ότι το 80% των αποβολών του 1ου τριμήνου είναι χρωμοσωμιακής αιτιολογίας και τυχαίο γεγονός. Επίσης, ένα μεγάλο μέρος αποβολών γίνεται λόγω μόλυνσης, οι οποίες με την ανάλογη θεραπεία θεραπεύονται και δεν επαναλαμβάνονται.

Σε περίπτωση διαδοχικών αποβολών (περισσότερες από δύο) θα πρέπει να γίνει έλεγχος όλων των αιτιών που μπορούν να προκαλέσουν αποβολή.

Μπορείτε να προσπαθήσετε για εγκυμοσύνη από τον επόμενο κύκλο σας, αν η αιτία της αποβολής δεν χρειάζεται κάποια θεραπεία. Αυτό θα σας βοηθήσει ψυχολογικά και θα αποφύγετε τη μεγάλη συναισθηματική φόρτιση που φέρνει η αναμονή.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.