Αρχική InfoMommy Προτάσεις Αγοράς Πριν λίγες ημέρες παρατήρησα τις πρώτες ρυτίδες γύρω από τα μάτια μου. Υπάρχει τρόπος να επιβραδύνω την εμφάνιση τους;

Πριν λίγες ημέρες παρατήρησα τις πρώτες ρυτίδες γύρω από τα μάτια μου. Υπάρχει τρόπος να επιβραδύνω την εμφάνιση τους;

iStock_000021862133_MediumΜε την πάροδο του χρόνου η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται, επέρχεται αποδυνάμωση του δερμο-επιδερμικού συνδέσμου και επιβράδυνση της ανανέωσης των επιδερμικών κυττάρων. Στη χρονολογική γήρανση συμπεριλαμβάνεται και η ορμονική, κυρίως από τη μείωση των οιστρογόνων που συνοδεύει την εμμηνόπαυση και έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια κολλαγόνου και τη λέπτυνση του δέρματος. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το χαλαρό και θαμπό δέρμα, οι ρυτίδες, η ξηρότητα κ.α.

Επιπλέον, η έκθεση στον ήλιο καθώς και άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες προκαλούν τη φωτογήρανση στο δέρμα μας, η οποία με τη σειρά της επιταχύνει τη χρονολογική γήρανση, με αποτέλεσμα να δείχνουμε μεγαλύτερες από την πραγματική ηλικία μας. Τα κλινικά σημάδια της φωτογήρανσης είναι το χαλαρό δέρμα, οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες, οι πανάδες, η χρωματική ανομοιομορφία, οι ευρυαγγείες, το τραχύ δέρμα κ.α.

Ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, οφείλουμε να φροντίζουμε λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο την επιδερμίδα μας, που έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από την έκθεση στον ήλιο. Ύστερα από έναν βαθύ καθαρισμό προσώπου πρωί και βράδυ, δεν πρέπει να ξεχνάμε να εφαρμόζουμε στο πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ μια ενυδατική κρέμα ελαφριάς υφής με απαλές ανοδικές κινήσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.