Αρχική InfoMommy Υγεία Prix Galien Greece 2013: Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν για το 2013 η τοσιλιζουμάμπη της Roche Hellas

Prix Galien Greece 2013: Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν για το 2013 η τοσιλιζουμάμπη της Roche Hellas

H τοσιλιζουμάμπη της Roche Hellas, διακρίθηκε με το βραβείο Καλύτερου Βιοτεχνολογικού Προϊόντος κατά την τελετή απονομής των Prix Galien 2013, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Τα βραβεία αυτά θεωρούνται ισότιμα με τα βραβεία Νόμπελ στη φαρμακευτική βιομηχανία, καθώς αποτελούν την υψηλότερη διάκριση στη φαρμακευτική έρευνα και ανάπτυξη και επιβραβεύουν τα πιο σημαντικά φάρμακα που εισήχθησαν στην αγορά και τα επιτεύγματα της καλύτερης ερευνητικής ομάδας.

‘Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτή τη διάκριση που επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά το στρατηγικό στόχο της εταιρείας μας να αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα που καλύπτουν θεραπευτικά κενά και βελτιώνουν τη ζωή των ασθενών’, δήλωσε η κα Δήμητρα Κιντώνη, Business Unit Director Specialty Care, Roche Hellas.

Ο Όμιλος Roche έχει τις περισσότερες διακρίσεις διεθνώς στo πλαίσιο του θεσμού, καθώς έχει λάβει συνολικά 35 βραβεία Prix Galien για τα προϊόντα του.

Το εξανθρωποποιημένο μονοκλωνικό αντίσωμα τοσιλιζουμάμπη που στοχεύει κατά του υποδοχέα της ιντερλευκίνης-6 (IL-6), αναπτύχθηκε για την αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Αποτελεί επίσης, την πρώτη βιολογική θεραπεία που έχει εγκριθεί στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της ενεργούς Συστηματικής Νεανικής Ιδιοπαθούς Αρθρίτιδας, μιας σπάνιας και σοβαρής μορφής της νόσου που εμφανίζεται στα παιδιά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.