Πρόεδρος Χαμόγελου του Παιδιού: “Καθυστέρησε 4 ώρες το Amber Alert για την εξαφάνιση της 10χρονης Μαρκέλλας”

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο την πορεία των ερευνών για την ανεύρεση της 10χρονης Μαρκέλλας που εξαφανίστηκε χθες μετά το μεσημέρι, στο δρόμο της επιστροφής στο σπίτι από το σχολείο.

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος σε δηλώσεις του στο Ethnos.gr καταγγέλει την Ελληνική Αστυνομία ότι ολιγώρησε στο να δώσει άδεια να βγει Amber Alert για να ενημερωθεί ο κόσμος για την εξαφάνιση του παιδιού.

Τι κατήγγειλε ο Κώστας Γιαννόπουλος

«Χθες έγιναν αυτά που δεν πρέπει να γίνονται. Δηλαδή η μητέρα πήγε στο ΑΤ Τούμπας. Την προέτρεψαν να κάνει την δήλωση εξαφάνισης και να φύγει, λέγοντάς της ότι το παιδί θα έχει πάει κάπου με κάποιες φίλες και θα επιτρέψει. Και αν δεν μας έπαιρνε τηλέφωνο να την γυρίσουμε πίσω και να της ζητήσουμε να επιμένει να προχωρήσει η διαδικασία αυτή δεν θα προχωρούσε πιο άμεσα. Γιατί όταν έχεις ένα 10χρονο παιδί αμέσως βγάζεις Amber Alert. Την ίδια στιγμή. Ο κύριος Διοικητής του ΑΤ Τούμπας μας είπε ότι η Αστυνομία θα προχωρήσει τις δικές της διαδικασίες και μεις ως ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ να προχωρήσουμε στις δικές μας ενέργειες», δήλωσε στο ethnos.gr ο κ. Γιαννόπουλος.

Με καθυστέρηση 3-4 ωρών εκδόθηκε το Amber Alert

«Ποια δικιά μας και ποια δικιά σας διαδικασία;», αποκρίθηκε ο κ. Γιαννόπουλος στον Διοικητή και συμπλήρωσε: «Εδώ υπάρχει μια διαδικασία που είναι σε αναμονή. Μετά από 3-4 ώρες δόθηκε η έγκριση. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Πρώτη φορά καταγγέλλω. Ένας άνθρωπος χάλασε αυτό που προσπαθούμε να φτιάξουμε όλα αυτά τα χρόνια. Την άμεση κινητοποίηση. Δεν προχωρούσαν τη διαδικασία. Αυτή η αδιαφορία μπορεί να σκοτώσει ένα παιδί» είπε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού». Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο χρειάστηκε να γίνει παρέμβαση στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και στην προϊσταμένη του τμήματος Αναζητήσεων Ανηλίκων προκειμένου να προχωρήσουν οι ενέργειες και να αναλάβουν την υπόθεση ανώτατοι αξιωματικοί. «Υπάρχουν δυνατότητες για τον άμεσο εντοπισμό των εξαφανισθέντων. Ένας άνθρωπος, όμως, μπορεί να κωλυσιεργήσει και να κάνει τη διαφορά».