Αρχική InfoMommy Νέα Προετοιμαζόμαστε για εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη

Προετοιμαζόμαστε για εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη

ektakti-suskepsi-to-mesimeri-sto-maksimou_11.w_l

Επειτά από 4 ώρες ολοκληρώθηκε η κρίσιμη κυβερνητική σύσκεψη στην Βουλή υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Αναμένονται ανακοινώσεις.

Ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα στις 8:00 μ.μ. μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης. Σύμφωνα με ολες τις πληροφορίες κλείδωσε είναι η 20η Σεπτεμβρίου.

Στη σύσκεψη συμμετέχαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Νίκος Φίλης, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας,  ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Συντάγματος, εκλογές μπορούν να προκηρυχτούν μόνο μετά από παραίτηση της κυβέρνησης καθώς δεν έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Μετά την παραίτηση της κυβέρνησης και στον βαθμό που διατηρείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών αφού του παραδοθεί από την Πρόεδρο της Βουλής η δύναμη των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων που να πιστοποιεί ότι η κυβέρνηση δεν έχει απωλέσει τυπικά την δεδηλωμένη. Αφού συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και διαπιστωθεί ότι δεν μπορεί να προκύψει νέα κυβέρνηση συνεργασίας προκηρρύσονται οι εκλογές. Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν σήμερα ο Πρωθυπουργός καταθέσει την παραίτηση της κυβέρνηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συγκληθεί αύριο η Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, τότε οι εκλογές μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός 30 ημέρων με πιθανότερη ημερομηνία την 20η Σεπτεμβρίου, στον βαθμό που υπογραφεί αύριο το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Από www.thetoc.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.